Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, corona virüs pandemisinden dolayı kepenk kapatan esnaflar için destek kampanyası düzenledi. 'Esnafın tadı yok. Mahalle esnafına sahip çık' sloganı ile gerçekleştirilen kampanya kapsamında hükümetin, esnafa yönelik desteklerinin genişletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Pandemi kısıtlamalarından dolayı iş yapamaz hâle gelen esnafa yönelik gerçekleştirilen çalışmada, esnafa sahip çıkılması istenirken, sosyal medyada da yoğun bir kampanya yürütüldü. #EsnafınTadıYok etiketiyle sosyal medyada gerçekleştirilen çalışma yoğun ilgi gördü.

Saadet İstanbul’dan tavsiyeler

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, esnaftan, kuryelere kadar birçok noktada destek tavsiyelerine vurgu yapıldı. Kapalı olmasına karar verilen işletmelerin vergi yükümlülüklerinin askıya alınması ve sicil affı getirilmesinin gerektiği belirtilirken, kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğinin altı çizildi. Restoran ve lokanta çalışanlarının öncelikli aşı grubuna dâhil edilmesi gerektiği söylendi. Müşterilerin HES kodu ile mekânlara giriş yapabilmesi, hijyen denetlemelerinin sıklaştırılması konusunda da tavsiyeler bulunulan açıklamada, motorlu kuryelere de değinildi. Motorlu kuryelere gerekli eğitimlerin ücretsiz olarak sağlanması ve motorlu kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ