İstanbul’un kara teslim olduğu vatandaşın 26 saat yollarda esaret yaşadığı o gece Rumeli Kavakta balık yemeğe giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yediği kalkan balığın faturasını 2 işçiye kesti.

VATANDAŞLARA SUÇ İSNAT ETMİŞTİ

İBB Personeli Saim Tanır ve Osman Turan sadece Rumeli Kavağı’nda yaşadıkları için işten atıldılar. Vatandaşın çile çektiği dakikalarda balık restoranda yaptığı balık keyfi büyük tepki çeken Ekrem İmamoğlu, olayı önce inkar etmiş, sonra görüntülerin ortaya çıkması üzerine civardaki işyeri kameralarıyla kendisini görüntüleyen vatandaşlara suç isnat etmişti.

İMAMOĞLU ÖNCE YALANLAMIŞTI

Olayın ardından yakın personellerini Rumeli Kavağı’na tekrar gönderen İmamoğlu, görüntü alınan kameraları ve vatandaşları tespit etmişti. Bu kişiler ticaret ve serbestle geçimlerini sağlayan kişiler olduğundan, İBB ve İmamoğlu ile hiçbir ilgisi bulunmadığı için tehdit ve baskı yoluyla yol kat edemeyen İmamoğlu, faturayı bu kişilerin komşuları olan İBB personellerine kesmekte buldu. Olay ile hiçbir ilgisi bulunmayan Saim Tanır ve Osman Turan dün İBB İnsan Kaynaklarına davet edilerek “üst yönetim tarafından alınan kararla işinize son verildi” denildi.

İş kanununun 25/2. maddesinden (yüz kızartıcı suç ile isnat ederek) işten çıkartılan Saim Tanır ve Osman Turan, işsizlik maaşı ve tazminat dahil hiçbir hak kullanamayacaklar.

SARIYER POSTA