Haftalar önce adaylığını bir toplantı ile açıklayıp alanda çalışmalarına başlayan adaylığını ilk açıklayan madın aday adayı resmen aday adaylığı başvurusunda bulundu.


Dün erken saatlerde Ankara’ya gidip CHP genel merkezinde aday adaylığı için gerekli işlemleri tamamlayarak İstanbul 2. bölgeden yarışa katılan Hülya Güntaş şunları belirtti

“Bugüne kadar zaten çok ciddi ve özverili bir şekilde alanda çalışmalarımızı yapıyorduk. Büyük bir heyecan ve istekle gerçekleştirdiğimiz bu çalışma resmi adaylık başvurusu sonrası daha da anlamlı ve farklı bir psikolojiyi beraberinde getirdi. Bir kere üstünüze aldığınız sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu resmi işlemler sonrası daha da çok hissediyorsunuz. Alana çıkıyorsunuz, geleceği karartılmaya çalışılan ülkenin sorunlarına karşı taşıma işlemi ile geride toprak bırakıp vatan toprağını kurtardık diye kahramanlık yazadığını söyleyenlere karşı elinizi taşın altına koyuyor ve bu ülkede bu gidişata dur diyeceğinizi söylüyorsunuz. Dolayısı ile insanlar size umut bağlıyor, sizle yürekleri atıyor. Yükümüz ağır biliyoruz, ama halkımızı huzura ve refaha kavuşturacak bu talancı zihniyetten ülkeyi kurtaracak iktidar için buna değer ve buna soyunmak kutsal bir iş geliyor bana. Halkımız hiç olmadığı kadar umutsuzluk ve tedirginlik içindedir. Çalışmalarımızda, sokakta bunu çok net görmekteyiz, herkesin tek isteği AKP hükümetinden kurtalmak. Bu sadece CHP’li emekçilerimizin temennisi değil üstelik, takip ettiğimiz gibi görüyoruz ki anketlerde halkın büyük bir çoğunluğu (%80’ler gibi) mesela başkanlık sistemini istemiyor, bu da gösteriyor ki halkta bişeylerden hoşnutsuz. Mesela yine iç güvenlik yasasını bu hali ile istemiyor. Burada sayamayacağımız kadar çok konu artık halkın kemiğine dayanmış durumda, işte böyle bir atmosferde, böyle bir gidişatta biz bu halkın umudu olmak durumundayız, bu halkın bu yükünü taşımak onlara güzel bir gelecek sunacağımızı göstermek ve AKP’ye muhtaç olmadıklarını anlatmak durumundayız. Bu istek ve arzu ile çıktığım bu yolda attığım bu resmi adım umarım halkımız adına hayırlı olur, umarım, örgütümüz gelecek güzel günler adına Sol bir CHP iktidarı adına kararını iyi verir ve gerçek anlamda halkı bu girdaptan kurtarıp CHP iktidarını kuracak adayları o sandıklardan çıkarır. Tarihi bir süreçten geçtiğimiz bu zamanda verilecek her karar atılacak her adım önemlidir. Her kararın ve adımın hayırlı olmasını diliyorum”

Şeklinde konuşmasını tamamlayan Hülya Güntaş vakit kaybetmeden işlemler sonrası çalışmaya devam etmek üzere İstanbul’a döndüklerini ve halkın umudu olmak, sol bir iktidar kurmak için var gücüyle çalışacağını belirterek aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti.