AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin kuruluşunun 19. yıldönümünden üyelik kampanyasına, belediye çalışmalarından yeni kurulan partilere kadar birçok konuda samimi ifadeler kullandı.

Son 7 yılda AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nda birçok kademede görev alan Hüseyin Cevahiroğlu, yaklaşık 2 yıldır ise İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Ülke siyasetinde sıkça görülen sert üslubun aksine doğruları konuşurken gerilimi tırmandırmayan açıklamaları ile dikkat çeken Cevahiroğlu, makam odasında Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na özel bir röportaj verdi.

"ŞEREFLE İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTÜYORUM"

AK Parti'nin kuruluşunun 19. yılına ilişkin konuşan Cevahiroğlu, "19 yaşına giren AK Parti ailesi her yıl üzerine koyan ve Türkiye için çalışan bir parti. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde, dünyada önemli yerlere getirmek üzere nice daha güzel yıllar yaşamasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu işin mutfağından geldiği, tüm kademelerden geçtiği ve canı gönülden çalıştığı için başarılı olmaktadır. Aşk ile çalışan yorulmaz” düşüncesiyle, inandığı yolda yürüyerek tüm güzellikleri bizlere tattırdığı ve bizim de 7 yıldır bu yolda kendimize bir yer bulduğumuz için çok mutluyum. Şerefle de ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum" diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN SARIYER'DEKİ TEMSİLCİSİYİZ"

Siyasete giriş nedenini ve çalışmalarını anlatan Cevahiroğlu, "Özellikle Gezi'deki olayları gördükten sonra ve olayları yakından gören oğlumun 'Baba bu yerli ve milli bir hareket değil. Tamamen ülkeyi bölmek için yapılan bir harekettir' uyarısıyla AK Parti'ye katılmaya karar verdim. O dönemde de Salih Bayraktar ilçe teşkilatımızın yeni yönetimini yapıyordu. O yönetimde görev aldım. Halkla İlişkiler Birim Başkanı, Siyasal ve Hukuk İşleri Birim Başkanı, Teşkilat Başkanı ve son olarak Salih Bayraktar Belediye Başkan Adayı olunca İlçe Başkanlığı görevine getirildim. İki yıldır da bu görevi sürdürüyorum. Burada makamların önemi yok. Asıl konu bu davanın bir eri olabilmek. Bu süreçten sonra bana verilecek hangi görev olursa olsun çalışmamı yürüteceğim. Biz burada Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye sevdasının temsilciliğini yapıyoruz. Bu davayı daha ileriye götürebilmek için üst üste bir taş daha koyabiliyorsak ne mutlu bize. 7 yıldır verdiğimiz emeği, Ayasofya Camii'nin açılmasıyla helal ettik" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ KÜÇÜLÜYOR İDDİASI SAFSATADIR"

AK Parti tarafından 100 bin yeni üye projesinden bahseden Cevahiroğlu, "Geçtiğimiz yıl yerel seçimlerde İstanbul'u ve Ankara'yı kaybetmemiz AK Parti küçülüyor algısına neden oldu. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını rahatlıkla ispat ettik. 2019 yılının Kasım ve Aralık aylarında İstanbul’dan 75 bin yeni üye katılımı oldu. Ocak 2020'de ise yalnızca İstanbul'dan 45 bin yeni üye daha yaptık. İstanbul’dan120.000 yeni üye bize yetmedi. Bu yüzden Temmuz ve Ağustos aylarında pandemi sonrasında teknoloji yardımı ile AK Parti Genel Merkezi'ne yalnızca İstanbul’dan 100 bin yeni üye sözü verdik. Partimiz de bu projeyi tüm Türkiye'ye yayarak, 1 milyon yeni üye kampanyasına dönüştürdü. 100 bin bandının İstanbul'da çok rahat geçileceğini düşünüyorum. İl genelinde birçok insanın tatile gitmesine rağmen şuan da bile o sınırların çok yakınında.Sarıyer'de Kasım, Aralık ve Ocak ayında 2 bin 500 üye yapmıştık. İnşallah Sarıyer bazında verdiğimiz 2 bin yeni üye sözünü de tutacağız.İlçemizde toplam 40 binin üzerinde üyemiz var. Vatandaşlarımız akuyelikistanbul.org sitesinden üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra kişi ile buluşup ıslak imzasını alıyoruz. Ayrıca tüm üyelerimizi arayıp hatır sorup evde üye olmayan diğer kişilerin de üyeliğini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"GENÇLİĞE AK PARTİ'Yİ DOĞRU ANLATMAK İSTİYORUZ"

Genç üyelere dikkat çeken Cevahiroğlu, "Partimize üye olmak isteyen çok sayıda vatandaşımız var. Fakat işinden, görevinden, okulundan dolayı bu isteklerini gerçekleştiremiyorlar. Bunun yanı sıra özellikle Z kuşağı diye nitelendiren gençliğin AK Parti'ye uzak olduğuna ilişkin safsataların tamamı çökmüş vaziyette. 18 yaşında kardeşlerimizden çok sayıda yeni üyelerimiz var. Canı gönülden davamıza katılıyorlar. Çünkü umudu AK Parti'de görüyorlar. Başka bir yerde umut yok. Yalan üzerine kurulu partileri çok iyi analiz edebiliyorlar. Gençlikte bunu görüp bize geliyor. Yeter ki biz doğruyu anlatalım" dedi.

"BİZİM TÜRKİYE ADINA HEDEFLERİMİZ ÇOK YÜKSEK"

AK Parti'den ayrılanlar tarafından kurulan partiler ile ilgili konuşan Cevahiroğlu, "Bu konuya AK Parti İlçe Başkanı olarak değil, bir vatandaş gibi cevap verirsem;ölü doğmuş çabalardır.Herkes istediğini yapmakta özgür. Fakat kendisini yalanlayan insanların, düşüncelerini topluma anlatmakta ikilemlerin içinde kalanları dikkate almak doğru olmaz. Sarıyer'de o partilere bizden giden kişileri de biliyoruz. Zaten bu kişiler, bizde yer bulamadılar. Dolayısıyla nereye giderlerse gitsinler bizi rahatsız edecek bir durum olamaz. Biz Türkiye'nin gelişmesi, Sarıyer'e bir tuğla daha koyabilmek için yapabileceklerimizin peşindeyiz. Bu gibi işlerle uğraşarak enerjimizi tüketemeyiz. Bizim muhteşem Türkiye hedefimiz çok yüksek" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR DÖNÜŞ OLMADI"

Geçtiğimiz ay gündeme getirdiğimiz Sarıyer Belediye 2019 yılı faaliyet raporundaki problemlerle ilişkin konuşan Cevahiroğlu, "Sizinle bu konuyla ilgili bir röportaj yapmıştık.Ne size ne de bize herhangi bir dönüş olmadı. Zaten bize bir dönüşün olup olmaması önemli değil. Biz halka, Sarıyerliye bir dönüş olsun diye uğraşıyoruz. Vatandaşlarımız Belediye Meclisi'ni yakından takip etmiyor, edemiyor. Bu görüşmeler canlı yayınlanmadı. Kendileri ne isterse onu yayınlıyorlar. Islah İmar Planları görüşmelerini herkes görsün diye yayınladılar. Gerçi onlar da yalandı. Bununla alakalı hiçbir şey yapmadılar. Ne İBB ne de Sarıyer Belediyesi." dedi. Biz doğruları çok önce söylemiştik. Nitekim yeni yönetimi ile İBB de evet bu yönde hareket etmemiz gerek dedi. Ama üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen bu konuda da bir hareket yok.

"SALİH BAYRAKTAR, BELEDİYENİN 10 YILDA YAPMADIĞINI YAPTI"

"Benim amacım yapılanları ve yapılmayanları teşkilatım ile Sarıyerlilerin bilmesi" diyen Cevahiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sarıyer'in parası gidiyor. İlçemize bir şey yapılmıyor. Sarıyer'in geleceği ipotek altına alınıyor. Biz bu ipoteği vatandaşlarımız bilsin diye uğraşıyoruz. Başka bir derdimiz yok. Bugün siyasetimiz biter ama buradan uzaklaşamayız. Biz buralıyız. Kirli siyasetle, yalanlarla insanları aldatarak küçük dönemler yaşarsınız. Ondan sonra kimseyi aldatamazsınız. Biz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin temsilcisiyiz. O sistemin yürüyebilmesinde temel nokta olan kılcal damarıyız. Halkımızın 'Hükümet iyi çalıştı, yerel belediye kötü çalıştı' deyip yönetimleri değiştirme hakları var. Çoğunluğun beğendiği işe söyleyecek bir şeyimiz yok. Biz de Sarıyer'de iktidar olmamamıza rağmen ilçemiz için çalışıyoruz. Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar döneminde ilçeye gençlik kamp merkezi, kültür merkezi, hastane ve kütüphane geldi. İmar barışı yani Yapı Kayıt Belgesinin merkezinde de Bayraktar var. Belediyenin 10 yılda yapmadığını yaptı. Tüm bunlara rağmen insanlar ideolojik baktı. Durum böyle olunca söylenecek bir şey yok.

Sarıyer’e hizmet için kimin çalıştığını halkımız görmeliydi. Biz anlattık ama insanlarımız yaşamadan öğrenemiyor. Şimdi büyük şehir de küçük şehir yönetimi de kendi tasarruflarında1,5 seneye yaklaştık. Var mı bir gelişme? Yok. Verilen şeref sözleri nerede? Ne işçi çıkarmaları, ne de tapu sorunu için verilen şeref sözlerinin karşılığı tutulmadı. Sarıyerli bunu bekliyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ