Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağı açıklanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak için imza kampanyası başlattı. Türkiye genelinde yürütülen kampanyaya destek veren Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu önünde stant açtı. Perinçek’in aday olmasını isteyen Sarıyerliler, kampanyaya katılarak imza verdi. Doğu Perinçek’in yasaya göre Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için 100 bin imza toplaması gerekiyor.

“Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine katılacağız”

Doğu Perinçek’in adaylığına Sarıyer’den önemli bir destek geldiğini belirten Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan, “Biz Türkiye genelinde 90 bini aşkın imza toplamıştık. Ama o imzalar anayasaya aykırı olarak kabul edilmedi. Dilekçe hakkı yok sayılarak herkesin şahsi olarak ilçe seçim kurullarına başvurması istendi. Buradaki amaçları, işi yokuşa sürmek olsa da bizi etkilemez. Mücadelemizi sürdüreceğiz, 100 bin imzayı toplayacağız ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine katılacağız” dedi.

“Türkiye’yi alternatifsiz bırakmamalıyız”

Vatan Partisi’nin siyasi yaklaşım olarak diğer partilerden ayrı bir potada durduğunu anlatan Çalışkan, “Biz Avrasyacı bir düşünceye sahibiz. Bölgemizde bulunan ülkelerle ilişkileri daha fazla geliştirme yanlısıyız. Ancak diğer siyasi partilerin politikaları daha çok Batı ve Atlantik’e dönük şekilleniyor. Aramızda böyle bir fark var. 24 Haziran’da demokrasinin tam anlamıyla işleyebilmesi için 100 bin imza toplayıp Doğu Perinçek’i aday göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla burada Türkiye’yi alternatifsiz bırakmamak adına her vatandaşın bir görevi var” ifadelerini kullandı.