Sarıyer CHP İlçe Örgütü ve Sarıyer Belediye bazı meclis üyelerinin hava muhalefeti mazereti öne sürülerek iptal edilen “Sahur yemeği” Sarıyer siyasetinin kulislerinde geniş yer buldu.

Son iki yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e destek veren ancak siyaset ve belediyeden rant beklemeyen merkez seçmenlerini buluşturacak, sahur yemeği neden iptal edildi.

İki yerel seçimdir, Şükrü Genç’i destekleyen, oy veren ve bir araya gelen seçmenlerin engellenmesi kime ne fayda sağlar, merak konusu ?

Önümüzdeki yerel seçimlerde muhtelemen Ak Parti’nin aday göstereceği ve merkezin sevilen ve tanınan ismi çıkması durumunda en az 40 bin seçmenin Ak Parti’nin adayına gidebileceği düşünüldüğü bir zamanda, kaybedenin CHP olacağı bir gerçektir. Böyle bir tablo varken, ve 3000 kişin katılması beklenen büyük sahur yemeğinin iptal edilmesi, çıkarcıların menfaatine olup,  Şükrü Genç’in aleyhine olacağı bir gerçektir.

Parti içi ve dışından partili olamayan 3000 kişiyi bir araya getirebilecek bir güç varsa hodri meydan. Parti içinden bu oyunları yapan bazı zihniyetlerin başardığı tek şey siyasi rant ve çıkar!

Bu oyların önümüzdeki yerel seçimlerde Şükrü Genç’e gitmesini engellemek için hesap yapan başkana yakın olduğu bilinen kimi çevreler, siyasi kulislerde başkana ihanet etmekle suçlanıyor.

LEVENT PEHLİVANOĞLU