hüseyin

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Sarıyer Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Teşkilatının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, tüm Meclis üyeleri, AK Parti’nin 2009 Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu, eski İlçe Başkanı Nurettin Çelik, eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in konuşmasıyla başlayan toplantı, Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Toplantıda mahalle başkanları da söz alarak ilçedeki gelişmeler, teşkilat çalışmaları ve siyasi gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Eski Fenerbahçeli ve milli futbolcu Müjdat Yetkiner de AK Parti’ye geçti. Yetkiner’e rozetini İl Başkanı Aziz Babuşçu taktı.

Özdemir, “CHP tüm mesaisini yalana ve iftiraya ayırmış durumda”

Başkan Özdemir konuşmasında CHP’ye yüklendi. CHP’nin 2009 seçimlerinde yaptığı gibi, şu anda da bütün mesaisini iftiraya, yalana, korku politikasına ayırdığını vurgulayan Başkan Özdemir, “2014 Mart ayı yaklaşmakta. Artık seçim heyecanını çok daha fazla hissettiğimiz bir dönemi yaşamaya başladık. Teşkilat olarak çok yoğun bir programa girmek durumundayız. CHP 2009’da yaptığı gibi bu seçimde de bizimle hizmet siyaseti üzerinden yarışmayacak. Şu anda bütün mesaisini iftiraya, yalana, korku politikasına ayırmış durumda. Kendi stratejilerini, “Kentsel dönüşüm bir yıkım projesidir” sözleri üzerine bina etti ve bu söylemi dernekler, kooperatifler kurdurarak çeşitli yapılara yol vererek çalışmalarını yürütüyor. Sarıyer halkının bu iftiralara itibar etmemesi için onlara fırsat vermeden yaptığımız hizmetleri en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Biz esnafımızla, halkımızla, komşumuzla irtibatlarımızı her zamankinden daha sağlam hale getireceğiz. Onlar yıkım üzerine mücadele veriyorlar biz yapmak, inşa etmek üzerine mücadele veriyoruz. Yıkmak kolay yapmak zor. Yalan su üzerindeki köpük gibidir ve çok hızla yok olur. Hizmet üretmeyen korku üzerinden siyaset yapıp oy devşirmeciliği yapan bu zihniyet yerini inşallah 11 ay sonra Ak kadrolara teslim edecek. Ayrıca vakıf arazilerinden Büyükşehir’e devrolmuş PTT Evleri, Kazım Karabekir ve Bağlar mevkiindeki araziler Eyüp ilçesiyle beraber inşallah bu çalışma başlayacak hak sahipleri tapularına kavuşacaklar” dedi.

 aziz

Babuşçu: Sarıyer teşkilatıyla buluşmaktan mutluyum

 Toplantıda yaptığı konuşmada Danışma Meclisi toplantılarının önemine değinen İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Teşkilat mensuplarımızın hakkaniyetli eleştirileri ve güzel işlere yaptıkları övgüler, motivasyon ve çalışma azmimiz için önemli bir destek oluyor. Sarıyer teşkilatımızla buluşmaktan ve karşılıklı iletişim kurma şansı yakalamaktan mutluyum. Ve tek önceliğimiz Sarıyer’i kazanmak” dedi.

Tüm enerjimizi Sarıyer’i almaya harcamalıyız

 Babuşcu sözlerine şöyle devam etti: “Omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var. Hepimiz Sarıyer’i yeniden AK Partili bir belediyeyle buluşturmak için çalışıyoruz. 2014’e yürürken önceliğimiz budur. Yorgunluğumuz, mesaimiz bunun için olmalıdır. Uykularımızı kaçıran tek konu bu olmalıdır. Bunun dışında kalan tartışmalara, konulara zaman ve enerji harcayamayız. AK Partili bir belediyeyi Sarıyer’de tesis etmeye yoğunlaşmak zorundayız. Burada bahsettiğimiz Sarıyer’in yerel sorunları ve teşkilatımızın meselelerinin çözümü de buradadır. Sarıyer teşkilatımızın bu anlamda gösterdiği duruşa biz de elimizden geldiğince katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sayın Başbakanımızın liderliğinde Türkiye’yi taşımaya çalıştığımız güzel yarınlarda Sarıyer’in de emeği ve katkısı olacak. Bu büyük ve onur verici dönemde Sarıyer’in de imzası olacak. Sarıyer teşkilatımızın 2014 seçimleri başta olmak üzere, her anlamda Sayın Başbakanımıza layıkıyla omuz verecek iradesi ve samimiyeti vardır. Bugüne kadar gösterdiği bu iradenin bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum.”

 CHP işi terörize ediyor

 CHP'nin kentsel dönüşüm konusunda işi terörize ettiğini bir kez daha söyleyen Babuşçu, “Biz Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesini başlattığımızda orada öyle bir kara propaganda yaptılar ki o konutların sahiplerine teslim töreninde belediye başkanımız o döneme ait broşürleri koydu önümüzde. Evlerinizi ellerinizden alacaklar, yandaşlarına peşkeş çekecekler, sizi buradan sürgün edecekler demişlerdi. Şimdi de benzer şeyleri söylüyorlar. Ama biz Sümer mahallesinde vatandaşlarımızın konutlarını teslim ettik. Hiç yüzleri kızarmadı yine kara propaganda yapmaya devam ettiler. Bunu Sarıyer’de de yapıyorlar. İşi terörize ediyorlar” dedi. Babuşcu yeni meclis üyeliklerinde performansa bakacaklarını ve meclis üyelerinin karnelerini göz önünde tutacaklarının da altını çizdi.

 Mahalle başkanı Canarıkan’dan helallik istedi

 Mahalle başkanları da söz alarak çalışmalar hakkında görüşlerini ifade ettiler. Kazım Karabekir Mahalle Başkanı Erdem Aydın konuşma yaparken, meclis üyelerine ve çalışmalarına da değindi. Aydın, “Özellikle İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’dan helallik almak zorundayım. 2009’da meclis üyesi listeleri açıklandığında, ‘Bu varlıklı adamdan meclis üyesi olur mu? Hangi gecekondu mahallemize gelir ki?’ demiştim. Beni mahcup ettiniz, teşkilat neredeyse siz de oradasınız. Lütfen hakkınızı bana helal ediniz. Keşke tüm meclis üyelerimiz böyle çalışsa” dedi.

 Mustafa Tosun’dan CHP’lilere encümen göndermesi  

 Toplantının Divan Başkanlığı’nı yapan İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tosun ise geçtiğimiz ayki Sarıyer Belediye Meclis toplantısında yapılan encümen seçimlerine değindi. AK Partili Yakup Güngör Mutlu’nun 21 oyla birinci olarak encümen seçildiğini ve bunun büyük bir başarı olduğunu söyleyen Tosun, “CHP’liler bile AK Parti’ye oy veriyor. Bu CHP’nin Sarıyer’de bittiğinin göstergesidir” dedi. Tosun’un sözleri salondan büyük alkış alırken, İl Başkanı Babuşçu’nun yanında oturan İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’i tebrik etmesi de gözlerden kaçmadı. 

Toplantının sonunda İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Sarıyer ile ilgili çalışmalarından dolayı İl Başkan Yardımcısı Kübra Gülal’a teşekkür plaketi takdim etti.