koçyiğiu

Ak Parti'den Sarıyer Belediye meclis üyesi aday adaylığını açıklayan Orhan Koçyiğit,  “2014’de el ele vererek,  Sarıyer’de yeniden iktidar olmak için tüm gayretimizi göstereceğiz. Meclis üyeliği aday adaylığımı destekleyen ve bu yolda bana cesaret veren Sivas’lı hemşerilerime ve Sarıyerlilere teşekkür ederim’’ Dedi.

Sarıyer’in sevilen iş adamlarından Orhan Koçyiğit Parti Ak Parti Sarıyer İlçe Teşkilatının kurucuları arasında yer almış ve çeşitli görevlerde bulunmuştu.

koç

Orhan KOÇYİĞİT KİMDİR

1971 yılı İstanbul doğumlu olan Koçyiğit aslen Sivas Koyulhisar'lıdır. İlk ve orta okul öğrenimini İstanbul Sarıyer’de tamamladı ve aktif ticarete atıldı. Akşam lisesini bitirdikten sonra üniversite tahsilini tamamladı.

Milli Gençlik Vakfı'nda tanıştığı camiasıyla Refah Partisi mahalle kademelerinde bulundu.

AK Parti ilçe kuruculuğunda bulunarak ilçe yönetim kurulu üyeliği, iki dönem ilçe başkan yardımcılığı, İl Sosyal İşler Komisyonu'nda çalıştı. Özürlüler Koordinasyon Başkanlığı yaptı. Sarıyer belediye meclis üyesi adayı oldu.

En son seçimde Sivas milletvekili aday adayı oldu. Anadoluda 40’a yakın belediyeye yatırım ve teknik danışmanlık hizmetleri vermekte.

Spor camiası ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında bulundu. Spor yaşamında 12 sene taekwondo sporlarıyla uğraştı. Siyah kuşak 1 derecesine kadar yükseldi. Okul Aile Birliği başkanlığı yaptı. Kendi köyünün dernek başkanlığı, Sariyer Sivaslılar Derneği başkan yardımcılığı, İstanbul Sivaslılar Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu ve halen devam etmekte.

Halen Kocataş mahallesinde oturmakta olup kendine ait şirketinde Genel Müdürlük yapmakta. Evli ve 4 çocuk babası.