29 Aralık Pazar günü yapılacak olan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimi için gözler adaylara çevrildi. Geçtiğimiz günler adaylığını açıklayan Ersin Özer, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özer, “Örgüt içerisinde gönül köprüsü kuracağız” ifadelerini kullandı.

ÖZER: “PARTİDE AYRIŞMANIN YOLUNU KAPATMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimi yaklaştıkça siyasetteki heyecan da artmaya başladı. Parti binası önünde ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Sevim Yalınkılıç’ın ardından diğer aday Ersin Özer’de kameralar karşısına geçti.

“DEĞİŞİM İSTEYEN ÇOK BÜYÜK BİR KİTLE VAR”

Toplantıda konuşan CHP Sarıyer İlçe Başkan Adayı Ersin Özer, “Bugün burada olmamızın bir sebebi var. Sizinle paylaşacağımız bilgiler ve detaylar Sarıyer siyasetinde bazı değişikliklere, daha güzel günlere, yarınlara bizi taşıyacak. Yapılacak olan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkan Adayı olarak karşınızda bulunuyorum. Peki bu sürece nasıl geldik? Önemli kısım tam da bu. Geçmiş dönemlerde yaşanmış olanları partililer olarak hepimiz biliyoruz. Sarıyer’de gerçekten demokratik değişim isteyen çok önemli bir örgüt yapısı var. Tabi ki herkesin sebebi farklı olabilir. Fakat bu başlıkları bir araya topladığımız zaman görüyoruz ki Sarıyer örgütünde bu değişimi isteyen çok büyük bir kitle var. Bu örgütün sesine kulak vermemiz ve bu ihtiyacı karşılamak adına diğer aday olması muhtemel arkadaşlarla birlikte yan yana geldik. Bu süreç 1 günde olmadı. Çok geniş anlamda çalışmalar yürüten arkadaşlarımız var. Bu çalışmaların sonunda gördük ki hepimiz aslında ortak noktada buluştuğumuz en önemli husus bazı eksikliklerin giderilmesi, demokratik değişim ihtiyacının karşılanması ile ilgili kararların alınması gerekiyordu” diye konuştu.

“SEÇİLMİŞLERDEN BİLE DAHA FAZLA ÇALIŞTIM”

Partisi için çalıştığını söyleyen Özer, “Öncelikle mevcut İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç’ın adaylığını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sevim Hanım geçen dönem ilçe başkanı olarak seçildiğinde Ersin Özer olarak mahalle birimimi toplayıp kendisini 2-3 gün içerisinde ziyaret edip, nasıl yardımcı olabileceğimizi, hangi alanlarda görev alabileceğimizi ve boşta kaldığımız dönemlerde kendi görevimizi yaratıp partimiz için çalışmaya devam ettik.Birçok arkadaşım biliyor ki bu dönem benim meclis üyeliği adaylığım oldu. Bu adaylık sürecinde de 26. sıradan belediye meclis üyeliğine yedek olarak seçildim. Sarıyer Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi olması dolayısıyla mevcut adaylık sıralamama rağmen seçilmişlerden bile daha fazla çalıştım” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARDIK”

“Özer, “Gençlik Kolları’na kayıt yaptırdığım zaman İlçe Başkanı Sayın Mehmet Kazancıoğlu’ydu. İlerleyen dönemlerde gençlik kolu başkanlığı yaptım. Tabi bu görev talebim kendiliğinden oluşmadı. Orada oluşturduğumuz arkadaşlarla oluştu. 87, 88 ve 89’lu yıllarda babalarımız, ağabeylerimiz o zamanlar hiçbir imkan yokken yani belediye bizde değilken, fırça ile duvarlara broşür yapıştırırlardı. Biz de çocukluk heyecanı ile tutkal kovalarını çekerdik. O günden itibaren içimizde bazı duygular oluşmaya başladı. Babam 40 yıl CHP’ye emek verdi ve hiçbir yerde de görev almadı. Daima bu bayrağın taşıyıcısı olup bize de bunu aşılayan isimdir. Tabi ki yaşımızı doldurduktan sonra önemli bir karar aldık. O gün Mehmet Kazancıoğlu’nun başkanlığında 42 arkadaşımla birlikte İlçe Başkanlığı’na gidip toplu kayıt yaptırdık. O dönemde muhalefette olmanın vermiş olduğu durumla çok fazla ilgi yoktu. Fakat kapıları kapalı olan İlçe Başkanlığı’nın kapılarını açtık ve bu arkadaşlarla birlikte çok önemli bir iş başardık. Bin kişilik gençlik kolu organizasyonu gerçekleştirdik. O yaşta bunu başardık” dedi.

“SARIYER’İN SORUNLARINI BİLEN BİRİYİM”

“Ben Sarıyer’in çocuğuyum” diyen Özer, PTT Evleri Mahallesi’nde gecekonduların içerisinde doğdum. Bu yüzden Sarıyer’in sorunlarını çok iyi biliyorum. İlçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi tapu ve imar problemi. Sadece siyasal alanda başarı elde etmek için siyaset yapmanın dışında eşinize, ailenize, komşularınıza, mahallenize ve ilçenize ve ülkenize faydalı olmak için sadece siyaset yapmanıza gerek yok. Ben genç yaşta siyasete atılan bir kardeşinizim ama sosyal alanda da Sarıyer’in sorunlarını bilen biriyim. Bu sorunların giderilmesi için neler yapılması ve hangi başlıklar altında çalışılması gerektiğinin bilincindeyim. Tapu ve imar sorununun çözümü konusunda yıllardır çalışıyoruz. Sarıyer’de bunun için 100 bin imza topladık” şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki ben neden ilçe başkan adayı oldum? Gittiğimiz tüm mahallelerde bir talep vardı. İnsanlar bir şeylerin değişmesini istiyordu. Biz de hep birlikte başaracağız dedik. Bize kızanlar oldu. Yapmazsınız, önünüzü keserler, masayı devirirler dendi. Ama biz yılmadık ve başaracağız dedik. Sonuç itibariyle yapılan çalışmalar ve delege seçimlerinin sona ermesiyle birlikte arkadaşlarımız özveri göstererek aday olmadı. Biz bu örgütün sesine kulak vermeseydik yarın o mahallelere gittiğimiz de sözümüze olan inançlarını kaybederlerdi. En son süreçte 6 tane aday adayı arkadaşımızla birlikte mahallelerde temsil gücü olan parti büyüklerimizle geniş katılımlı toplantılar yaptık. Bunun sonucunda Derya Beyoğlu, Çetin Aktaş, Süreyya Cinik ve Nüvit Demircan değişime ihtiyacın olduğunu belirterek, adaylıktan feragat ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. En son İsmail Keleş arkadaşımla birlikte iki kişi bu işi başarabileceğimiz ile ilgili tavır sergilendikten sonra kendisiyle özel görüştük. Ardından benim aday olmam ile ilgili karar verdik.”

“DEMOKRATİK DEĞİŞİM HAREKETİ OLARAK ORTAYA ÇIKTIK”

“Partimiz de, Belediye Başkanımız da, İlçe Başkanımız da bizimdir” diyen Özer, şunları söyledi: “İçeride kırgınlıkların olmaması adına bizim yapacağımız şey yeni kadrolar ve çalışma arkadaşlarıyla gönül köprüsü oluşturmaktır. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Örgütten güçlü kimse yoktur. Biz Demokratik Değişim Hareketi olarak ortaya çıktık. Bundan sonraki süreçte örgütün içerisinde insanların gözünün içerisine bakan, ellerini daha sıcak tutan, kol kola yürüyen, mevcut yapıyı daha güçlü hale getiren ve özelikle sokaklarda çalışan örgüt yapısını daha fazla dikkate alarak temsil yetkisini artıran bir yol izleyeceğiz.”

ÖZER’DEN SARIYERLİLERE DAVET

Sarıyerlileri geniş katılımlı yapacağı basın açıklamasına davet eden Özer, “21 Aralık Cumartesi günü mümkün olması durumunda saat 14.30’da mevcut İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç’ı ziyaret ederek, hem kendisini tebrik edeceğim hem de başarılar dileyeceğim. Ardından da saat 15.00’da RİVA’da yüksek katılımlı bir basın açıklaması yapacağım. Tüm Sarıyerlileri, örgütümüzü ve demokratik değişimi isteyen herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Toplantı, soru-cevapların ardından sona erdi.

ERSİN ÖZER KİMDİR?
4 Ekim 1977 İstanbul doğumlu olan Ersin Özer, evli ve iki çocuk babasıdır. Aslen Ardahanlı olan Özer, ilk öğrenimini Sarıyer PTT Evleri Mahallesi Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Sarıyer Ticaret Lisesi’nde okudu. Mesleki derslerde okul birinciliği bulunan Özer, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü, iş yoğunluğu nedeni ile ikinci sınıfta bırakmak zorunda kaldı. Şu anda ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Ersin Özer, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Takım çalışması, liderlik ve motivasyon eğitimleri almıştır. PTT Evleri Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde 5 yıldır başkanlık yapmaktadır. Sarıyer Ardahanlılar Derneği Başkanlık görevini de yürüten Özer, Mahalleler Birliği üyesi olarak da, Sarıyer’deki tapu ve imar sorunlarının çözümü için birçok çalışmanın içerisinde yer aldı. Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Gençlik Kolları’nda başlayan Ersin Özer, Mehmet Kazancıoğlu ve Sinan Hancı dönemlerinde Gençlik Kolu Başkanlığı görevini yürüttü. Halim Serdar Sarıoğlu döneminde de gençlik kollarında aktif olarak çalışan Özer, Sarıyer’de belediye CHP’de değilken bin kişilik gençlik kolu organizasyonunun düzenlenmesini sağlayan öncü kişiler arasında yer aldı. Son olarak ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 26. sıradan Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Adayı oldu.

SARIYER POSTA