24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri için hareketlilik devam ediyor. Yıllarca AK Parti Sarıyer’de ilçe başkan yardımcılığı görevlerini başarıyla sürdüren ve teşkilat içerisinde partinin emektarları arasında gösterilen işadamı Ömer İlboğa, İstanbul 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Gençlik yıllarında Refah Partisi’nde siyasi hayatına başlayan İlboğa, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana da teşkilatın çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlendi.Sarıyer’deki tüm ilçe başkanlarıyla çalışan İlboğa, Kilyos başta olmak üzere Sarıyer’in köylerinden sorumlu dış ilişkiler birim başkanlığı görevlerini de başarıyla sürdürdü. Gerek siyasi çalışmaları, gerekse iş hayatındaki başarılı profili ile dikkat çeken İlboğa, toplumun tüm kesimleri tarafından sevilen bir isim olarak biliniyor.

Ömer İlboğa kimdir?

14.05.1973 tarihinde Şanlıurfa’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamlayan İlboğa, iyi derecede Arapça bilmektedir. Çalışma hayatına 1993’te Telkin İnşaat’ta şef olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Gümüştaş Madencilik’te Müdür Yardımcılığı, Emir İnşaat ve madencilik Şirketi’nde Genel Müdür olarak çalıştı. 2015’te Sarıyer Zekeriyaköy’de İlka İstanbul Gayrimenkul ve Danışmanlık Şirketi’ni kurdu.

SİYASİ HAYATI

2005 yılında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda Kilyos Mahalle Başkanı olarak partide göreve başlayan Ömer İlboğa, 2007 yılında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi oldu ve üç dönem bu görevini devam ettirdi. Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkan Yarddımcılığı ve Dış ilişkiler birim başkanlığı yaptı.
Sarıyer Kilyos’ta ikamet eden Ömer İlboğa, evli ve üç çocuk babasıdır.