Türk siyasetinin deneyimli ismi Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, 23 Haziran seçimini Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sarıyer ziyareti sırasında ilçeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Sarıyer Posta’ya özel açıklamalarda bulundu. Okuyan, 23 Haziran’da yapılacak seçimin önemine vurgu yaptı.

İşte o özel röportajdan öne çıkan satır başları:

“6 Mayıs bir darbedir”

“Yaşadığımız bu süreç gasp edilen bir hakkın millet iradesinin bir kez daha tescil edileceği seçimdir” diyen Okuyan, “Bu yüzden sıradan bir seçim değildir. Geçmiş yıllarda özellikle yerelde tekrarlanan seçimler oldu ancak bunlar mevcut yasalarda, teamüllerde ve yönetmeliklerde belirtilmiş olan Genel Seçim Kanunu çerçevesinde olağan durumlardı. Fakat 1950 yılında bu yana ilk kez bir seçim göz göre göre milletin iradesi tepelendi, demokrasi rafa kaldırıldı. 6 Mayıs demokrasiye indirilmiş bir darbe olarak geçecek. 28 Şubat, 12 Mart ve 27 Nisan nasıl darbe ise bu da tarihe farklı yapıda darbe olarak not düşülecek. 12 Eylül’de silahlı bir güç ile 6 Mayıs’ta ise yargı gücü demokrasiye müdahale edildi” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin demokrasi seçimine dönüştü”

Okuyan, “23 Haziran’daki seçim İstanbul’dan çıktı, Türkiye’nin demokrasi seçimine dönüştü. Bu yüzden tatilden dönmeyip, oyunu kullanmayacak bir seçmen olduğunu düşünmüyorum. Zaten oy kullanmak yerine denize girmeyi tercih ediyorsa gelmesine gerekte yok. Bu kadar basit” dedi.

“23 Haziran’a kadar alandayız”

Seçim çalışmaları kapsamında sahada olduğunu söyleyen Okuyan, “Eski bakan arkadaşlarla birlikte kurduğumuz Temiz Seçim Platformu’muz var. Hafta başından bu yana alandayız. Bu durum 23 Haziran’a kadar devam edecek. Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Kemal Kılıçdaroğlu’na elimizdeki dosyaları ve bilgi notlarını takdim ettik” diye konuştu.

Pehlivanoğlu ve Okuyan, röportajın ardından öz çekim yapmayı ihmal etmedi.