23 Haziran’da yapılacak olan İBB seçimi kapsamında Sarıyer’i ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

İlk olarak AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Numan Kurtulmuş’u; AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Güven Saatçi, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, İzmir Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti üyeleri ve partililer karşıladı.

Çalışmalarla ilgili bilgi aldı

İlçe Başkanlığında Sarıyer ve İstanbul’daki yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Numan Kurtulmuş, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın projelerini incelerken, 23 Haziran’da yapılacak seçim kapsamında çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kurtulmuş, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı.

Şehit ailesiyle bir araya geldi

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından İstinye’ye geçen Kurtulmuş, esnafı ve vatandaşları ziyaret etti. Esnafa ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Numan Kurtulmuş, AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım için destek istedi. Daha sonra 15 Temmuz şehitlerinden Fatih Satır’ın babası ve abisi ile bir araya gelen Kurtulmuş, acılı aileye bir kez daha başsağlığı diledi.

“Stat konusunun takipçisi olacağım”

İstinye’den sonra Sarıyer Spor Kulübü’nü ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Akkoyun, Kurtulmuş’a isminin yazılı olduğu 34 numaralı Sarıyer forması hediye etti. Sarıyer’in büyük ve başarılı bir tarihi olduğunun altını çizen Kurtulmuş, Başkan Akkoyun’un yeni stat ile ilgili talebi inceleyeceğini ve konuyu yakından takip edeceğini belirtti.

Kurtulmuş’tan seçim çadırına ziyaret

Numan Kurtulmuş Sarıyer’den ayrılmadan önce Sarıyer Merkez ve Hacıosman’daki AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin seçim çadırlarını ziyaret ederek başarılar diledi. Partisinin seçim çadırında görev yapan partililerden bilgi alan Kurtulmuş, 23 Haziran’a kadar daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.

“Yüzündeki maskesi düştü”

Hacıosman mevkiinde bulunan AK Parti seçim çadırında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Zorlukla karşılaştığında yüzündeki maskesi düştü, yüzündeki sırları döküldü. Örneğin Ordu havaalanındaki yapmış olduğu, vali beye yapmış olduğu hakaretler, oradaki tavırlar, tarzlar. Ondan sonra Binali Beyin moderatörden soru istediği yönündeki açıklamaları ve başka açıklamaları. Bütün bunlar gösterdi ki, CHP'nin adayı istemediği bir durumla karşılaştığında hemen telaşa kapılan, sinirlenen, yüzündeki maskesini düşüren bir kişiliğe sahip olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla bunu halkımız yakinen görüyor.

 “Ekrem İmamoğlu özür dilemeli”

Ramazan Bayramı'nda Ordu'da olduğunu ve Ordu havalimanında nelerin yaşandığını çok iyi bildiğini anlatan Kurtulmuş, İmamoğlu'nun söylediği sözlerden dolayı özür dilemesi gerektiğini vurgulayarak, “Efendim 'valiniz itlik yapmıştır.' gibi sözler söylemesi kabul edilemez. İkinci kabul edilemez olan da, bu ayan beyan ortadayken, ses kayıtları, görüntü kayıtlarıyla ortadayken 'ben itlik demedim, basitlik dedim' şeklinde bunu tevil etmeye kalkması da asla kabul edilemez. Esas basitlik budur. Bir daha çağrı yapıyorum, Ordu valimize yaptığı hakaretten dolayı özür dilesin. Kendi açısından da bu meseleyi bir şekilde daha doğru bir tonda daha doğru bir üslupla kapatmış olsun” diye konuştu.