CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Necati Yıldırım’dan ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nünde kadınlara anlamlı destek.


unnamed (2)81 ilde uygulanacak olan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyleri projesinin ilki Harran’da hayata geçiyor. Bu kapsamda projenin temeli atıldı. Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği Hukuk Müşaviri olan Av. Necati Yıldırım bu projeye maddi, manevi destek verdiğini belirtti. Av. Necati Yıldırım uzun yıllardır İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi’nde çalışmalarıyla tanınmakta.

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde boş laf etmiyoruz”


Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için “Ekolojik Kadın Köyü” projesine destek veren CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Necati Yıldırım yaptığı açıklamada “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde boş laf etmiyoruz. Şanlıurfa’nın Harran köyüne geldik. Uluslararası Kadın Köyü projesine destek veriyoruz” dedi.

unnamedYıldırım; “Organik Tarım ve Ekolojik Kadın Köyü diğer illerde de bu projeler hayata geçirilecektir. Kadın üretimin içinde, kadın sosyal yaşamın her alanında yer almalıdır. Kadın erkekle aynı yerde eşit ve istisnasız yerini aldığı zaman erkek kadın ayrımı ortadan kaldırılıp İNSAN olarak görüldüğü vakit şiddette son bulacaktır. Burada mağdur kadınlarımız hem meslek öğrenecek hem de ayakları üzerinde durma imkanına kavuşacak. Kadınlar bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan da toprağı ekip, tarım yapma imkanı bulacak” dedi.

necati