2019 yılından beri  İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Yazıcı, milletvekiliiği aday adaylığı için başkanlıktan görevinden ayrılıyor.

İYİ Parti, 2023 Genel Seçimleri hazırlıklarına başladı. Genel seçimlerde milletvekili olmak isteyenler, yönetim boşluğu oluşmasını engellemek için görevlerinden ayrılıyorlar. İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı da gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na süreçle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

GÖREVİMDEN AYRILIYORUM

Başarı değişimle gelir diyen Yazıcı,“İlçe başkanlığını uzun bir süre işgal etmek, bir başkasının hakkını gasp etmektir. Bu görevler kutsal görevlerdir ve bu partiye gönül vermiş herkesin hakkıdır. O yüzden 3 yıldır görev yaptığım Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan istifa ediyorum ve parti büyüklerimin takdiri ile yeni görevler için hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

SARIYER’DE OYUMUZ YÜZDE 25

Görev süresi boyunca yaptıklarını değerlendiren Mustafa Yazıcı, “Üç yıl önce göreve geldiğimde partimizin üyesi sayısı 600 civarındaydı. Bugün baktığımızda bu sayı 2 bin 500’ü aştı. Temsile uygun olmayan binamızı yenileyerek, Parimiz vizyonuna yakışır bir noktaya getirdik. Mart ayında yaptırmış olduğumuz kamuoyu yoklaması ile de Sarıyer genelinde oy bandımızı yüzde 25’lere çıkardık” diye konuştu.

BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

30 Ekim’de delege seçimi ve 20 Kasım’da başkanlık seçimi için yarışacak başkan adaylarına başarılar dileyen Yazıcı, “Ortak amaca birlikte yürüyeceğiz. Bu seçim iktidara yürüyüşümüzün Sarıyer adımı olacak” dedi.

Son yıllarda partimize yurt genelinde gençliğin katıldığını görüyoruz. Sarıyer’de gençliğin partiye yoğun bir yönelimi olduğunu ifade eden Yazıcı, “Partimize yüksek bir teveccüh var. Partimiz bu konuda yapılandı ve üniversite başkenti konumundaki Sarıyer’de çalıştaylar yaparak, üye sayımızı her geçen gün arttırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ORTAĞI OLACAĞIZ

Parti bazında yapılan projelere de değinen Yazıcı, “Siyasi partiler sahada olmalılar. Ocak ayında ‘Anlat İstanbul’ ile sahaya çıktık ve 6 aylık süreçte 300 binin üzerinde insanla temas kurduk. Şu anda da ‘2 Yaka İstanbul’ projesi ile her hafta bir mahallede olarak, vatandaşımız ile görüşüyoruz. Dertlerini dinliyoruz, çözüm noktasında gerekli yerler ile iletişime geçiyoruz” dedi.

DELEGE VE ÜYELERE MESAJ

Son olarak delege ve üyelere seslenen Mustafa Yazıcı, Ankara’da yapılacak 5. Yıl dönümü şölenine herkesi davet etti: “Bu iktidara yürüyüş mitingimizdir. Biz Türkiye’yi yönetmeye yürüyoruz. Onların görevi çok büyük ve arkadaşlarımı bu kutlu yürüyüşe davet ediyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Sarıyer Posta