Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Çayırbaşı'nda bulunan TDP Sarıyer İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgiler alan Sarıgül, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Sarıyer, Türkiye'nin önemli ilçelerinden biri" dedi.

TDP lideri Mustafa Sarıgül'e ziyareti sırasında; TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat, TDP Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan, TDP İstanbul İl Sekreteri Nail Uludemirciler, TDP Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kemer, TDP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Kader Yeğit, genel merkez, il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

SARIGÜL'DEN KEMER'E TEBRİK

Geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen ilçe binasını gezen Mustafa Sarıgül, konsepti çok beğendiğini ifade etti. İlçe Başkanı Murat Kemer'i ve ekibini tebrik eden Sarıgül, TDP Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın diğer ilçelere örnek olması gerektiğini belirtirken, "İlçe Başkanımız Murat Kemer değişime 'Bismillah' dedi. Çok güzel bir ilçe binasını hizmete açtı. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Türkiye'deki değişime katkı sunacak bu binada sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ İKTİDAR YOLCULUĞUMUZA SARIYER'DEN BAŞLAYACAĞIZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TDP Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kemer, "İlçe binamızın açılış törenine katılmadığınızdan dolayı sizlerin de üzüntü duyduğunuzu biliyoruz. Fakat bugün yaptığınız ziyaret bizleri son derece mutlu etti. TDP Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak ilçemizi için var gücümüzle çalışacağız. Sizin liderliğinizde Sarıyer'in sorunlarını çözüp, taleplerini yerine getirmek için mücadele vereceğiz. Yerel belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini göstereceğiz. Bu anlamda Türkiye'deki iktidar yolculuğumuza Sarıyer'den başlayacağız" diye konuştu.

"VATANDAŞIN YÜREĞİNE DOKUNABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye Değişim Partisi'ndeki teşkilatlanma ve kongre süreçlerine değinen TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat, "Yaklaşık 5 aylık gibi bir süre içerisinde İstanbul'daki 23 ilçemizin teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık ve kongrelerini gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Haziran ayının ilk haftasına kadar ilçe kongrelerimizi tamamlamak. Akabinde il ve genel kurultayımızı yapacağız. Türkiye Değişim Partisi'nde siyaset yapmak performans odaklıdır. Vatandaşın yüreğine dokunabilmek çok önemli. Bu misyonu da Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'den alıyoruz. Allah hepimizin yolunu açık etsin" ifadelerini kullandı.

"YURTTAŞLARIMIZ DEĞİŞİM İSTİYOR"

Ülke genelindeki çalışmalara değinen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa "Geride bıraktığımız 10 günlük süre içerisinde ülke genelinde 18 bin kilometre yolculuk yaptım. Ege'den Karadeniz'e, İç Anadolu'dan Güneydoğu Anadolu'ya kadar çok sayıda şehir gezdim, halkımızla buluştum. Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Çok net ifade ediyorum ki hiç bir siyasi farklılık gözetmeksizin halkımız Türkiye Değişim Partisi'ni umut olarak görüyor. Türkiye artık sağ-sol ayrımından yoruldu. İlçe Başkanımız Murat Kemer nezdinde tüm teşkilatlarımıza çağrıda bulunuyorum. Kapıdan giren hiçbir yurttaşa din, dil, etkin, görüş ayrımı yapmadan şefkate, berekete, bütünleşmeye hoş geldin diyeceğiz. Bizler iki elimizi de birleştiriyor, şefkat, fazilet, merhamet yurttaşlarımızla beraber olacağız. Açıkçası tünelin ucundaki o ışığı görüyorum. Yurttaşlarımız değişim istiyor. İnanıyorum ki ülke genelindeki bu değişimi de biz sağlayacağız. Biz Ankara'ya zaman tüketmeye değil, iktidardan mührü teslim almaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN DEMOKRATİK TÜZÜĞÜNÜ YAPTIK"

Parti içi demokrasi vurgusu yapan Sarıgül, " Partimiz Atatürk milliyetçiliği savunan, inançlara saygılı, laikliği baş tacı yapan, cumhuriyetimizin değerlerini geliştirerek koruyan, üretimi destekleyen, alın teri ve emeğin yanında olan, hudut ile bayrak birliği diyen en demokratik kitle partisidir. Parti tüzüğümüzü hazırlarken Türkiye'nin en demokratik tüzüğünü yapmaya gayret gösterdik. Genel başkan partisini iki genel seçimde iktidara taşıyamazsa görevi başka birine devredeceğine yönelik bir madde bulunuyor. Bakın bu madde başka hangi partinin tüzüğünde var? Türkiye Değişim Partisi olarak delege ağalığını da sona erdirdik. Ankara'daki genel merkezler kendilerini seçecek il başkanı atıyor. O da kendine göre ilçe başkanları seçiyor. İlçe başkanı da sadece kendisine oy verecek delegeleri belirliyor. Bu tamamen delege demokrasi aldatmacasıdır. Allah izin verir, yurttaşlarımız da teveccüh gösterirse önce binler ardından milyonlarca vatandaşımız genel başkanını seçmek için sandık başına gidecek. İşte gerçek demokrasi budur" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK YANGIN HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR"

Esnafın zor durumda olduğunun altını çizen Sarıgül, "Gittiğim her şehirde esnafımızı geziyor, sorunlarını ve taleplerini dinliyorum. Açıkçası esnafın durumu içler acısı. Maalesef ülkemizdeki ekonomik yangın her geçen gün büyüyor. Pandemi devam ettiği süre içerisinde kısa çalışma ödeneğinin devam etmesi şart. Türkiye Değişim Partisi'nin iktidarında dolaylı olarak yaklaşık 15 milyon yurttaşımızı ilgilendiren esnaf bakanlığını kuracağız" dedi.

"FİKİRLERİNİZİ TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ'NİN KÜRSÜLERİNDEN ANLATIN"

Gençlere çağrıda bulunan Sarıgül, "Gençler! Korkmayın, eleştirin, düşüncelerinizi ifade edin. Siyasal, ekonomik, sosyal, toplumsal, tarım, hayvancılık, sanat, sağlık, kültür, demokrasi, özgürlük, eğitim, beyin göçü ile ilgili fikirlerinizi Türkiye Değişim Partisi'nin kürsülerinden anlatın" diye konuştu.

"DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ"

Sarıgül, "Siyasete gençlik kolları ile başladım. 'Bu başkanlık görevini nasıl yapacak?' dediler. Türkiye'nin en genç milletvekili adayı oldum ve TBMM'ye gidip tarih yazdım. Belediye başkan adayı oldum. 'Burayı nasıl yönetecek?' dediler. 3 sene sonra yanına gelip tebrik ettiler. Hiçbir şampiyon elinde madalya ile doğmaz. Madalya almak istiyorsan maça çıkacaksın. İlçe Başkanımız Murat Kemer de maça çıktı ve kongresini yaparak genel kurultaya gelecek. Burada size maşallah diyor, kongreden sonra da maşallah diyeceğiz. Bunun için de daha fazla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"SARIYER, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ İLÇELERİNDEN BİRİ"

Konuşmasının sonunda Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nun sorusunu yanıtlayan Sarıgül, şunları söyledi: "Sarıyer, Türkiye'nin önemli ilçelerinden biri. Aynı zamanda doğası ve Boğaz'ı ile İstanbul'un da incisi. Açıkçası üretimin ve turizm açısından önemli merkezlerden bir tanesi olabilir. Monaco'ya baktığınızda çok küçük bir yer fakat milyonlarca turist gidiyor. Sarıyer'in ülke ekonomisine de katkı sunacak ölçülerde tanıtıma ihtiyacı var. İlçenin bazı önemli değerleri vardır. Onları korumak lazım. Belçika'da bir restorana gittim. 1780'de yapıldı ve 4. kuşak devam ettiriyor. Sarıyer'de dünyanın da bildiği Urcan Balık Restaurant’ı malesef koruyamadık. Yine Façyo Restautrant gibi önemli değerlerimiz vardı. Bu tarz turist çekebilecek yerlerin kıymetini bilmemiz gerekiyordu. Aynı zamanda tarihi yapıları ve birçok yabancı ülkelerin konsolosluklarının da Sarıyer'de bulunması önemini bir kat daha artırıyor."

SARIYER POSTA GAZETESİ