CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Balcı Parti disiplinine uymadığı gerekçesiyle gruptan çıkarıldı..

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Balcı, parti disiplinine uymadığı gerekcesiyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilirken, belediye meclis grubundan da çıkarıldı. Balcı, meclis toplantıları öncesi yapılan grup toplantılarına giremediği için meclis salonunda tek başına oturup, toplantının başlamasını bekliyor.

Kendine ait bir yerel haber sitesi bulunan Mustafa Balcı, geçtiğimiz ay Sarıyer’de yapılan delege seçimleriyle ilgili olarak yazdığı bir haber nedeniyle disipline verildiğini ve partiden ihracının istendiğini belirterek, “Gazetecilik yaptığım, doğruları yazdığım için hem disipline verildim hem de gruptan çıkarıldım. Gazetecilikle siyaset birlikte gitmiyor” dedi.
CHP SARIYER İLÇE BAŞKANI MEHMET DENİZ: BU ARKADAŞ SÜREKLİ PARTİ ALEYHİNDE DAVRANIYOR

Mustafa Balcı’nın parti içi kurallara ve disipline uymayan davranışları nedeniyle disipline verilip, gruptan çıkarıldığını söyleyen CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise, “Kendisi yazı ve paylaşımlarında bizlere hakaret ediyor. Haber sitesinde ve sosyal medyada sürekli olarak parti aleyhinde yazıp, parti iç meseleri kamuoyu ile paylaşıyor. Partinin üyesi, partiyi koruyup kollamalıdır. Kendisinin yazdığı bir yazı bile partiden atılma gerekçesidir. Bunu hep yapıyor. Delege seçimleriyle ilgili olarak kanıtlanmamış iddiaları gazetesinde ve sosyal medyada paylaştı. Bu doğru bir davranış değil. Gazetecilik de etik kurallarına göre yapılmalı. Gazeteciliği siyasetle birlikte götüremiyorsanız, bırakır yalnızca gazetecilik yaparsınız. İkisini de yapmak isteyen kişi hem mesleğinin hem de üyesi olduğu partinin kurallarına uymalıdır” dedi.