CHP’nin İBB Başkan adayları arasında olduğu belirtilen Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile 40 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. İnce, adayın ön seçim ile belirlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP’nin İBB Başkan adayları arasında olduğu ifade edilen Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu yerel seçimlerde birlikte çalışacağız, başarılı olabilmek için var gücümüzle çalışacağımızı anlattım. 89'da yaptığımız gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. 89'da ne yapmıştık. Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen ön seçime girmişti. Tek kişi olarak sandıktan çıkınca seçimi de almıştı. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim.

Şimdiden sandık koyalım. Üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. Örgütü harekete geçirirsek başarılı oluruz. Bunları aktardım. Genel başkanda illerden tekrar görüş istediklerini belirtti.

Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değildir, Türkiye derdindeyim. Partimin bu seçimden başarılı çıkmasını istiyorum. Eğilim yoklaması olursa, üyelerin önüne sandık konulursa yarışa girecek misin Muharrem İnce, evet gireceğim. Sandık  konulmazsa asla aday değilim. Geçmişte arkadaşlarımın başına geleni asla yaşamak istemiyorum.

Örgütün belirlediği aday miting yapabilmeli. Onun için acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Örgütün gücünü arkasına alacak belediye başkan adaylarının başarılı olacağını inanıyorum.”