Siyasete farlı bir kimlik kazandırma ve halka hizmet şiarıyla TBMM yolculuğuna çıkan  CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş, yoğun geçen seçim çalışmasına devam ediyor.


Adaylığını ilk açıklayan ve kadın aday adayı olarak yola çıktığı İstanbul 2. Bölge’de gitmedik alan bırakmamaya özen gösteren CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş yoğun bir hafta sonu programı ile alan çalışmasındaydı.

Kalemi Kırılan Aydınlar paneli


10969317_591285754348449_1070840800_o (1)Cuma akşamı CHP Esenler ilçe gençlik kolunun düzenlediği ve vurularak, dövülerek hayatlarını kaybeden gazetecileri anmak için yapılan panel ile hafta sonuna hazırlık yapan Hülya Güntaş burada katılımcılardan ve özellikle gençlik kolundan yoğun ilgi gördü. Hülya Güntaş burada konuklarla kaybettiğimiz gazeteciler üstüne sohbetlerde bulunup adaylığı üstüne fikir alış verişlerinde bulundu. Panelde Hülya Güntaş’ı çok seven gençler Hülya Hanımın el föylerini konuklara dağıtarak ona jest yaptılar.

“Bu barınak doğa ve hayvanlar için katliam alanıdır”


Cumartesi günü Sarıyer Kısırkaya’da İBB tarafından yapılan ve hem hayvan hakları ve hem de doğa gönüllülerinin karşı çıktığı, içinde yaşanan uygulamalara itiraz ettiği hayvan toplama barınağı ile ilgili eylemde bulunan Hülya Güntaş burada yaptığı açıklama ile şunları belirtti.

“Yapılan bu sözde hayvan barınağı bir çok noktada kuşku ve itiraz gerektiriyor. Bir defa barınağın yeri itibarı ile yapılan yapısal değişiklikler ilerde bu barınağın ve çevresinin imara açılması anlamını taşıdığını görmemek için kör olmak gerek. Sonra bu barınakta hayvanlara yapılması planlanan deney, rehabilatasyon ve diğer uygulamalar beraberinde bir sürü kuşku taşımaktadır. Bu barınak hem hayvanlar için, hem de doğa için tam bir katliam alanıdır. Kabul edilmesi mümkün değildir.”

Sultangazi’li CHP üyeleri ile coşkulu toplantı


Pazar gününe Sultangazi ilçesinde kendisi için yapılan tanıtım kahvaltısında başlayan Hülya Güntaş, tanıtım toplantısında Sultangazi’li CHP üyeleri ve partinin önde gelenleri ile buluştu. Sabahı, çalınan parti müzikleri ile coşku içinde karşılayan konuklar, Hülya hanımın kendilerine karşı gösterdiği ilgi ve alakalarından çok hoşlandılar.

10968698_591285421015149_889905269_oKahvaltıda öncelikle Hülya Hanımın tanıtım sunumu yapılıp Hülya Güntaş kimdir, neden aday olmuştur ve adaylı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Koltuk sevdası için aday olmadığını halkın artık özlem duyduğu demokrasi ve özgürlük yolunda daha huzurlu, daha barışık ve ekonomik refahlarının daha yerinde olduğu bir iktidarın parçası olmak için aday olduğunu belirten Hülya Güntaş, pazar toplantısında misafirlerine biri 18 yıl önce yazılmış, diğeri bugünlerde yazılmış iki şiiri ile demokrasi ve insan hakları konusunda duygusal ve etkileyici bir konuşma yaptı.

Gelen misafirlerin okunan şiirlerde ismi geçen gezi kayıpları, 301 madenci, Uludereli vatandaşlar ve çocuk yaşta vurulanların isimleri her okunduğunda gözleri doldu.

Kurum ziyareti ve panel katılımları


10967366_591406754336349_1103847361_oPazar gününe erken başlayan Hülya Güntaş günün tamamını Sultangazi ilçesinde ziyaretlerle geçirdi, öncelikle bir cenazede bulunup cenaze sahiplerine taziyede bulunan Hülya hanım buradan Sultangazi Pir Sultan Cem Evinde yapılan yıkıma karşı birlik ve alevi mitingi için bilgilendirme papaneline katılım sağladı. Panelde ismi sunulan Hülya Güntaş bir konuşma yaparak özellikle kadın olarak konuya yaklaşımını ve birlik konusunda ki düşüncelerini salondan aldığı büyük alkışlı konuşması ile halka aktardı.

Hülya Güntaş, konuşmasında özetle şunları belirtti. “Canlar, erenler, dostlar hepiniz bu anlamlı toplantıya hoş geldiniz, ben köy enstitüsü mezunu bir babanın kızı ve siyasi hayatı nedeni ile sürgünlerde büyümüş bir kadın ve bu ülkenin bir vatandaşıyım. Hayatı zor şartlar altında yaşamış bir insan olarak büyüdüm yaşadığımız sürgünler ve ötekileştirmeler nedeni ile. Son 12 yıldır ülkemiz daha da karanlık bir geleceğe sürüklendi, eğitimde yapılan hak gasplarının, iş yerlerinde yapılan hak gasplarının haddi hesabı yok. Eğitimin çağdaşlıktan uzaklaştırılması, Alevilerin cem evlerinin cümbüş görülmesi, kadınların yaşadığı baskının haddi hesabı yok. İşte bu yüzden diyorum ki erenler birlik olalım, önce 3 Şubat’ta cem evinin yıkılmasına karşı mahkemede birlik olalım, sonra 8 Şubat’ta mitingde omuz omuza duralım ve bu çarpık düzene dur deyip hakkımızı aramak için birlik olalım”

Yoksulluk ve Yolsuzluk paneli ziyareti


Cem evinde yapılan panelin hemen ardından CHP milletvekili Aykut Erdoğdu’nun konuşmacı olarak katıldığı panele geçen Hülya Güntaş burada da kadın milletvekili aday adayı olmasının büyük bir artısı ile salondaki halk tarafından sıcak bir merhaba ile karşılandı.

Salonda yerine oturana kadar herkese merhaba diyen Hülya Güntaş’ı özellikle kadın konuklar çok sıcak karşılayıp ön seçimde kendileri ile birlikte olacaklarının mesajını verdiler. Hatta Sultangazi ilçe kadın kollarından yönetim kurulu üyesi bir bayan Hülya Hanım’ı masalarında konuk etmek isteğini belirtip yanlarına oturtarak derin bir sohbet ettiler.

Gün direnişçi işçileri ziyaretle son buldu


IMG-20150201-WA0030Panel’den çıkan Hülya Güntaş ve beraberindeki ekip, toplu halde direnişte olan Mess Metal işçilerini ziyaretle günü tamamladılar. Grev kararı alan metal işçilerinin grev kararı bakanlar kurulu kararı ile iptal edilirken işçiler haklarını alana kadar çeşitli yöntemlerle yine grevlerine devam karara almışlardı. İşte bu işçilere destek ziyaretinde bulunmak isteyen Hülya Güntaş ve ekibi direnişteki işçilerle dayanışmak için ziyarette bulundular.

Burada bir açıklamada bulunan Hülya Güntaş, “Alınan grev iptal kararı hukuksuzdur, bakanlar kurulu toplanmadan böyle bir karar alınması tamamen patronların çıkarlarına hizmet etmek istendiğini ve siyasi bir karar alındığını göstermektedir. Bakanların bir kısmı yurt dışındadır, fakat alınan kararda ne hikmetse bir şekilde imzaları bulunmaktadır. Bir araya bile gelmeyen bu bakanların hangi milli çıkarları gözeterek bu kararı aldıkları merak konusudur. Bu karar tamamen temsil ettikleri yandaş patronların çıkarlarına denk düşen bir karardır ve kabul edilmesi mümkün değildir” şeklinde açıklaması ile grevdeki işçilere desteğini sunmuştur.