Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz sahibi Levent Pehlivanoğlu, Sarıyer MHP İlçe Örgütünü ziyaret etti. Verimli geçen sohbette Sarıyer’de yaşanan yerel basın ile yerel siyaseti hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.


Ziyarette Sarıyer MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kağan ile partililer hazır bulundu. Yerel basının sorunlarının ve habercilik tarzlarının da değerlendirildiği ziyarette ilk olarak konuşan Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz sahibi Levent Pehlivanoğlu, yerel basının herkese eşit mesafede ve doğru habercilik yapması gerektiğinin altını çizdi.

“Tabeladan başka hiçbir varlığı olmayan gazeteler ayırt edilmelidir”


2Yerel basının haber niteliğinin her geçen gün düştüğünü vurgulayan Pehlivanoğlu, “Yerel gazeteler her geçen gün kalite olarak düşüyorlar. Birilerine yaranmak için habercilik ilkelerinden zaman zaman uzaklaşıyorlar. Bugün etkinlik haberlerine baktığımızda katılmayan parti, sivil toplum kuruluşları ve kişilerin isimleri yazılmakta. Oysa bu kişiler bu alanlarda değiller. Bu tür haberler meslek etiğine aykırıdır. Ama ekonomik veya başka kaygılardan dolayı maalesef bunlar oluyor. Bu tip davranışların bir an önce terk edilmesi gerekiyor ki nitelikli ve kaliteli bir basın oluşsun. Tabela gazetelerinin varlığı bu tip davranışların çoğalmasına neden oluyor. Bugün yerelde basılı olarak yayın hayatına devam eden ile sadece internet üzerinden yayın yapan ve tabeladan başka hiçbir varlığı olmayan gazeteler ayırt edilmelidir. Nitelikli gazetecilik yapmayanlar bu alandan uzaklaştırılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Birkaç gazete dışında diğer yayın organlarını gazete olarak görmüyoruz”


Daha sonra söz alan Sarıyer MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, nitelikli, tarafsız ve objektif habercilik anlayışıyla yayın hayatını sürdürdükleri için Sarıyer Posta Gazetesi’ne teşekkür ederek sözlerine başladı. Yerel basının partiler arasında ayrımlar koyduğuna vurgu yapan Bilgiç, “Şimdi Sarıyer Posta Gazetesi’nin de aralarında olduğu birkaç gazete dışında diğer yayın organlarını gazete olarak görmüyoruz. Varlıkları yok. Kentin gündeminden ziyade kendi çıkarları peşinde koşuyorlar. Etkinlik ve törenlere katıldığımız halde isimlerimiz yazılmıyor veya es geçiyoruz ama öbür taraftan hiç bu alanlarda olmayanların ismi geçiyor. Bu tür yaklaşımları kınıyoruz ve bunlar bize karşı kasıtlı olarak yapılıyor. Bu davranışları yapanlar bizler acısından gazeteci niteliğinden yoksunlar Herkes meslek etiğine dikkat etmelidir” dedi.

Keyifli sohbetin ardından ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardında sona erdi.