MHP'nin eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Merak Akşener'in genel başkan adayı olduğunu duyurdu. Akşener'in de yakın çevresine “Tabandan ve kamuoyundan gelen baskılara kayıtsız kalamayacağım” dediği bildirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimlerde milletvekili adayı göstermeyip "Dinlensin" dediği Akşener, genel başkanlığa adaylık konusunda ikna edildi. Akşener’in yakın çevresine,“Tabandan ve kamuoyundan gelen baskılara kayıtsız kalamayacağım”dediği bildirildi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU AÇIKLADI

Akşener’in olağanüstü kurultayda Devlet Bahçeli’nin karşısına rakip olacağını MHP’nin eski İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu açıkladı. 2012’de yapılan 10. olağan kongrede Bahçeli’ye rakip olan Dervişoğlu, sosyal medya hesabından, “Fazla kafa karışıklığına gerek yok. Akşener aday. Ama asıl önemli olan kurultayın şartlarını temin etmek” dedi.

qlqrDervişoğlu, kişisel Facebook hesabından, "Sayın Meral Akşener’in Genel Başkanlık için isminin geçmesi bazı çevrelere çok fazla rahatsızlık vermiş olacak ki, hemen her alanda manipülatif haberler yayınlanarak aday olmayacağına dair dedikodular yayılıyor. Merakınızı gidermek için söylüyorum. Her gün defalarca görüştüğüm Meral Akşener MHP Genel Başkan adayıdır. Fazla kafa karışıklığına gerek yok" duyurusu yaptı.