AMHP Sarıyer İlçe Başkanlığı 2014 seçim çalışmalarına hazırlık amacıyla Ayazağa Mahallesi’nde Koordinasyon Merkezi açtı. Halkın büyük ilgi gösterdiği açılış törenine Genel Başkan Yardımcıları ve İstanbul Milletvekilleri Murat Başesgioğlu ile Celal Adan da katıldı.

MHP SARIYER'İ 5 SEÇİM BÖLGESİNE AYIRDI

Önümüzdeki yerel seçim için Sarıyer’i parti olarak 5 bölgeye ayırdıklarını söyleyen MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanan Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahallelerini beşinci bölge olarak değerlendirdiklerini ve koordinasyon merkezini de bu amaçla kurduklarını ifade etti.

B

MHP Ayazağa Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine katılanlar arasında İl Başkan Yardımcıları Aziz Aydoğdu, Ali Yetkin, Selami Şişman, Selahattin Koçarslan, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bıçak, Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Oğuzkan Yüksel, Osman Güloğlu, Abdullah Oğuz Akkuş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Hancıoğlu, Teşkilat Başkanı Vedat Şahin, Ocak Başkanı Ahmet Efe ile çok sayıda partili yer aldı.

ERDAL ÇOBAN: “AYAZAĞA’NIN SARIYER’E BAĞLANMASINA SEVİNDİK”

 

C

Açılışta konuşan MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, “Az önce dernek ziyaretleri için Yeşiltepe’ye çıktık. Ayazağa’ya şöyle bir baktık. Bana derseniz ne gördünüz diye; Rize’yi, Gümüşhane’yi, Samsun’u, Giresun’u, Sinop’u, Erzurum’u, Trabzon’u, Ordu’yu, Kastamonu’yu ve ismini sayamadığım kalbi bayrak, vatan, millet, ezan için çarpan Anadolu’yu, büyük Türk milletini gördüm. Bu bizim Ayazağa’daki geniş kapsamlı ilk toplantımız. Biz Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanmasını sevinçle karşıladık. Bu bizim için çok önemliydi. Sarıyer’in Ayazağa’ya çok ihtiyacı vardı. Bu süreci hep beraber güzel bir kaynaşmayla birlikte aşacağız. Tabi ki bununla beraber Sarıyer’e katılım sürecinde sıkıntı olmuştur. İnsanlarımızın akşam evine Şişli diye girip, sabah Sarıyer olarak uyanmaları tabi ki bir anda bölge sakinlerimizin, vatan evlatlarımızın tarafından kabul edilecek bir durum değildir. Bu bölge; Maslak, Ayazağa, Huzur Mahallesi yaklaşık 70-80 bin civarında insanımızın yaşadığı bir bölgedir. Bu bölgelerin Sarıyer’e bağlanması aşamasında insanlara sorulsaydı fikirleri alınsaydı sizler için daha uygun olurdu kanısındayım. Biz böyle düşünüyoruz, biz olsaydık böyle yapardık” dedi.

F

BAŞESGİOĞLU: “TÜRKİYE İÇİMİZİ BURKAN BİR SÜREÇ YAŞIYOR”

Genel Başkan Yardımcısı Murat Başesgioğlu ise konuşmasında şunları söyledi:

“İnşallah buradan yükselen ses bütün İstanbul’un ve bütün Türkiye’yi sarsacak, gönüllerimizin arzu ettiği noktaya bizi götürecektir. İçimizin burkulduğu bir süreci Türkiye yaşıyor. Bu sürecin adı ne? Bu sürecin adı sözde açılım süreci veyahut adına ne derseniz deyin hiçbirimizin tasvip etmediği bir süreç. Aslında Türkiye şu anda konuşması gereken gerçek gündem maddelerini konuşamıyor. Yüksekokul mezunları da var aralarında. Anneler babalar en iyi okullarda okutmak için gayret etmişler. Okullarını bitirmişler. Çocuklar şu anda iş bulamıyorlar. İş bulamamaları onların kusuru değil. İşsizlik hükümetin mücadele etmesi gereken sorunlarından birisidir. Ama bu konuda bir duyarsızlık var. Sanki işsizlik sorunu trafik sorununda olduğu gibi sahipsiz sokağa bırakılmış bir sorun. Bizim işsizlik sorununu çözebilmemiz için her yıl yüzde 7 civarında büyümemiz lazım.

CELAL ADAN: “FAKİRLİK İNSANLARIN BOYNUNU BÜKÜYOR”

E

Murat Başesgioğlu’ndan sonra kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi süreci ve iktidarı eleştirip, “Bugün bir derneğe ziyarete gittik. Çay içtik. Dedim ki ‘eğer siz, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri gelir burada otururlarsa, bana yaptığınız muamelenin aynısını yaparsanız, bana oy vermeyin. Bize oy vermeyin. Bize bir daha çay da ısmarlamayın” dedi.

Adan, Türkiye’de vatandaşları en çok hırpalayan, boyun büktüren, aile hayatını darmadağınık eden noktanın fakirlik olduğuna dikkat çekti.

Açılış töreninden sonra koordinasyon merkezinde biraraya gelen milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililer hayırlı bir seçim çalışması için dua ettiler.