A“VATANDAŞIMIZ NE CHP'YE MECBUR NE DE AKP'YE MAHKUMDUR"

MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, partisi tarafından düzenlenen ‘1. Geleneksel Kamu Çalışanları Birlik Yemeği’nde ağır eleştirilerde bulunup, AK Parti ve CHP’nin Sarıyerliye dayatıldığını ileri sürdü. “Vatandaşlarımız ne CHP’ye mecbur ne de AKP’ye mahkumdur” diyen Çoban, MHP’nin hem yerelde hem de genelde iktidara talip olduğunu söyledi.

MHP’nin kamu çalışanlarıyla bir araya geldiği kahvaltılı program Büyükdere Rizeliler Vakfı lokalinde gerçekleştirildi. Kahvaltıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Vedat Şahin ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Ülkü Ocağı’ndan gençler katıldı.

Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra kürsüye gelip, davetlilere hitaben bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, partisinin yerel seçim hazırlığını tamamladığını ve iktidara talip olduğu mesajını verdi. Çoban Sarıyer’de sadece CHP ve AK Parti olmadığını MHP’nin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekip, “Bugün adres olarak bir tarafta AKP, diğer tarafta CHP Sarıyerliye dayatılmaktadır. Oysaki vatandaşlarımız ne CHP’ye mecbur, ne de AKP’ye mahkumdur. Sarıyer’de yerel seçimlerde denenmemiş tek bir siyasi parti vardır. O da Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi.

ERDAL ÇOBAN: “MİLLİYETÇİ HAREKET’E MENSUP OLMAK, ZOR OLANA TALİP OLMAK, ZİKZAKE YAPMAMAKTIR”

Konuşması sırasında MHP’nin niteliklerinden bahsedip, “Milliyetçi hareket’e mensup olmak, zor olana talip olmaktır. Hayatı boyunca zikzak yapmamak, düz bir çizgi gibi ömür sürmektir. Belki kırılmak, ama hiçbir şart altında eğilmemektir” diyen Erdal Çoban, parti olarak Sarıyer’de gerçekleştirdikleri tanıtım ve propaganda çalışmalarından örnekler verdi. Çoban Sarıyer Belediyesi’ni de eleştirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“30 yıllık bir geçmişe sahip olan Sarıyer Belediyesi bugüne kadar birçok siyasi parti tarafından kazanılmış ve yönetilmeye çalışılmıştır. Sarıyer’de hiçbir parti üst üste iki defa seçimi kazanamamış, her seçimde yönetim değişmiş, ancak yöntem değişmemiştir. Sonuç olarak kurumsallaşamamış , borç yükü altında bırakılmış, hareket kabiliyetini kaybetmiş bir belediye yapısı ile karşı karşıyayız.

DBugüne kadar Sarıyerlilerden yetki alan, Sarıyer Belediyesi’ni yönetmeye çalışan kadroların birçoğu maalesef asli görevlerini unutmuş, Sarıyer’de siyasi hasımlığın, kendinden olmayanları dışlamanın, adam kayırmanın, kısır çekişmelerin, birbirlerini baltalamanın, seviye düşüklüğünün resmini çizmiş, bunları kendilerine iş edinmişlerdir.

Bugün adres olarak; bir tarafta AKP, diğer tarafta CHP Sarıyerli’ye dayatılmaktadır. Sarıyer’de yerel seçimlerde denenmemiş tek bir parti vardır. O da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP hem yerelde hem genelde iktidar olmaya hazır ve taliptir. Borçsuz bir belediyecilik, en gelişmiş hizmet ve müreffeh bir hayatla donanmış modern şehircilik için önümüzdeki dönemde üç meclis üyesi yetmez. Beş de yetmez. Biz Belediye Başkanlığını alacağız.  Zaman artık yeter deme zamanıdır. Zaman artık MHP’nin iktidar zamanıdır. Zaman MHP’nin belediyede hizmet etme zamanıdır. Buna inançlıyız, azimliyiz,  kararlıyız ve hazırız. Allah’ın izni tüm dava arkadaşlarımızın gayreti ile, İstanbul’da bir ilki gerçekleştireceğiz ve Sarıyer’e Üç Hilal Sancağını hep birlikte dikeceğiz. Sloganımız “Milliyetçi Türkiye, MHP’li Sarıyer”. Ne mutlu Türküm diyene.”

C“HER YERDE HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Erdal Çoban, daha sonra Sedat Özsoy’un adaylığı ile girilen 2009 seçimi ile ilgili oalar Sarıyer Posta’ya yaptığı özel bir değerlendirmede bulundu. Çoban, “Aldığımız oy 27 bin.  Ya MHP’liler, ya Sedat Özsoy’un destekçileri ya da Sivaslılar bize oy vermedi. Bu yüzden ben bir ismin partiye 20 bin oy getireceğine inanmıyorum. Biz her yerdeyiz. Vatandaşlarımızın cenazesinde, hastasında, düğününde, her yerde varız. Ne AKP, ne CHP var. 24 saat telefonlarımız açık, isteyen istediği zaman bize ulaşabiliyor. Bununda bir karşılığı olacağına inanıyorum. Seçimlerde de inşallah hizmetlerimizin karşılığının bize oy olarak geri döneceğini düşünüyorum.  Adayımızı da diğer partilerin adayları açıklandıktan 48 saat sonra açıklayacağız” dedi.

B“BİZ GÜÇ BİRLİĞİMİZİ ANCAK TÜRK MİLLETİ İLE YAPARIZ” 

Erdal Çoban geçtiğimiz hafta Sarıyer’de gerçekleştirilen Milli Merkez toplantısı ile ilgi de bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Hüsamettin Cindoruk’un öncülüğünde yapılan “Milli Merkez” toplantısına katılmamız için bize de davetiye bırakıldı. Biz katılamayacağımızı, toplantımız olduğunu söyledik. Ancak daha sonra gazetelerde MHP’nin de bu toplantıya katıldığını yazmışlar. Biz güç birliğimizi ancak Türk Milleti ile yaparız. Başka hiç kimseyle güçbirliği yapmamız mümkün değildir. İşçi Partisi’nin işin içinde olduğu bir güçbirliğinden ise asla ve asla söz edilemez. Biz mecliste Kürdistan meselesi için yumruk yumruğa kavga ederken, Bekaa Vadisi’nde bebek katiline gül veren bir partinin lideriyle aynı yolda yürümemiz ya da yan yana gelmemiz mümkün değildir. Bizim kimseyle kavgamız yok ama bu demek değildir ki herkesle dostuz. MHP’nin güç birliği ancak ve ancak Türk Milleti iledir. Sarıyer’de MHP’ye oy veren her bir kişi yanına birini daha alırsa MHP Sarıyer’de iktidar olur. Sarıyer Belediye Başkanı 56-57 bin oyla iktidar olmuştur. Geçen yerel seçimlerde aldığımız oy 27 bin bunu ikiye katladığımızda Sarıyer inşallah bizimle beraber yürüyecektir.”

EECELAL ADAN: “YOKSULUN OYUNU MAKARNAYLA KÖMÜRLE SATIN ALANLAR ÇOKTAN GARİBANI TERK ETTİ”

Bu arada MHP’nin Geleneksel Kamu Çalışanları Birlik Yemeği’ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da burada bir konuşma yaptı. Adan konuşmasında adaletin bir devleti yaşatan ve var eden en büyük olay olduğunu belirtip,  AK Parti’ye bu konuda eleştiri getirdi. Adan, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar olduğu 11 senelik dönemde en büyük yolsuzluklar, en büyük adaletsizlikler yapılmıştır. Türk Milletinin uzun yıllardır yaşamasına öncülük yaptığı demokratik parlamenter sistemin giderek diktatör sisteme dönüşmesi ve bunun öncülüğünü Tayyip Erdoğan’ın yapması önemli konularımızdan biridir” dedi.

AAKonuşması sırasında “Bu milletin birliğine kasteden, askerimize, doktorumuza, vatandaşımıza kurşun sıkanlar ne yazık ki bu 11 yıllık iktidar döneminde devletle aynı masaya oturdular” diyerek, AK parti iktidarını eleştiren Celal Adan şöyle devam etti:

“Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak İstanbul halkının çok değerli 744 bin oyunu aldık ve Türkiye genelinde aldığımız 6 milyon oyla MHP’ye TBMM’de temsil görevi verildi.

İstanbul’daki en değerli oksijen alanlarını sattılar. Garibin, yetimin, yoksulun oyunu makarnayla kömürle satın alanlar çoktan garibanı terk ettiler. Biz hem muhafazakar hem milliyetçiyiz. Bu iki değer bizim için varlığımızın anlamıdır. Hiç milliyetçi muhafazakar hırsız olmayacaktır, olamaz. Türkiye’de zengin daha zengin, fakir daha fakirleşti. 57. Hükümet döneminde. Suriye’yle, İran’la, Mekke’yle bütün dünyayla başımızı belaya sokan, sabah ayrı, akşam ayrı konuşan bu garabetten inşallah 30 Mart’ta kurtulacağız.”