1MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, 2014 yerel seçiminde belediye başkan adayı olması için mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’i ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yaptığı ilginç mimari çalışmalar nedeniyle adı ‘Çılgın mimar’a çıkan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’le görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Erdal Çoban, “Sayın Hocamızın Sarıyer’den adayımız olması bizi mutlu eder. Kendileri daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu, şimdi de Sarıyer’den aday olmasını arzu ediyoruz. İstanbul’un olduğu kadar Sarıyer’in de büyük projelere ihtiyacı var. Gelişmeye açık ilçemizde Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp gibi değerli bir mimarımızın belediye başkanlığıerdal çoban yapması bizler için büyük kazançtır” dedi.2

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp- (Mimar, şehir planlamacısı, kent bilimci, siyasetçi)

31 Mayıs 1948’de Kadıköy’de doğdu 1967'de Saint Joseph Lisesi'ni bitirdi. Ardından Robert Kolej, İnşaat Mühendisliği bölümüne giren Alp, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne geçti. Yükseköğrenimine burada devam eden Ahmet Vefik Alp, 1971 yılında pekiyi dereceyle mimar, 1973 yılında yine pekiyi dereceyle yüksek mühendis mimar oldu.