MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, sert uyarılarda bulundu. Cumhuriyetin 93. yılını kutlayan Bilgiç, birlik ve beraberlik mesajı verirken, “Gafil avlarız diye bir kuytuda bekleyen bedbahtları Cenab-ı Allah’ın yardımı ile yüce milletimiz alt etmeye muktedirdir.” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Bilgiç, “Birlik ve Beraberlik, azim ve kararlılıkta büyük badireleri göğüslediğimizi unutmuş veya Cumhuriyetin kazanımlarını, en büyük nişanemizi akıllarınca lekeleyerek gafil avlarız niyetindeki bedbahtlar maalesef hep bir kuytuda hep bir menfezde saklanmış beklemektedir. Yüce milletimiz kutlu mazisinden aldığı güç ve kudret, Cenabı Allah'ın da yardımı ile tüm oyun ve ihanetleri alt etmeye, üstesinden gelmeye muktedirdir.”dedi.

KRİZ ORTAMI BAHANE EDİLİYOR

MHP’li Bilgiç, Türkiye’nin iyi idare edilmediğini belirtirken, “Ülkemizde son dönemlerde yaşanan olağanüstü gelişmeler var olan kriz ortamı bahane ve istismar edilerek kendine rol çizen köle ruhlar, kalpleri zift olmasına rağmen niyet okuma sevdası ve hevesini bir türlü terketmeyen ön yargılı hatta artık kokuşmuş zihniyet doğru sevk ve idareden yetersiz bu millet için de gereksiz bir hal almıştır.”dedi.

YÜCE MİLLETİMİZ İHANETLERİ ALT ETMEYE MUKTEDİRDİR

Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bilgiç, “Birlik ve Beraberlik, azim ve kararlılıkta büyük badireleri göğüslediğimizi unutmuş veya Cumhuriyetin kazanımlarını, en büyük nişanemizi akıllarınca lekeleyerek gafil avlarız niyetindeki bedbahtlar maalesef hep bir kuytuda hep bir menfezde saklanmış beklemektedir, Yüce milletimiz kutlu mazisinden aldığı güç ve kudret, Cenabı Allah'ın da yardımı ile tüm oyun ve ihanetleri alt etmeye üstesinden gelmeye muktedirdir.”diye konuştu.

“SORUNLAR KÖRDÖĞÜŞÜ ŞEKLİNDE YÜRÜTÜLÜYOR”

Açıklamasında Sarıyer’in sorunlarına da vurgu yapan Bilgiç, şunları kaydetti: “Gayemiz ve siyasetini güttüğümüz amaçlar vatandaşımıza en güzel ve en doğru hizmeti sunabilme, sunulmasına vesile olabilmektir. Herkesçe malumdur ki; ilçemizde yaşanan muhtemelde ki bekleyen sorunlar çift kutuplu bir kör dövüşü şeklinde yürütülüyor. Bu yönde götürülmesi de üstün bir gayretle maalesef güdülüyor. İdareciler yaşanmakta olan sorunları uyduruk yöntemler geliştirerek sonuca varamazlar, çözüm üretmesi gerekilen yerde geri dönüp vatandaşa şikayet edemez, sızlanamaz boş laf üretip çeşitli bahaneler ile vatandaşı uyutma, günü kurtararak zaman kazanmayı kendilerine alışkanlık edinemezler.”

“VATANDAŞIMIZ ASIL OLAN HİZMETİ BEKLEMEKTE”

Sözlerini kamu hizmetlerine getiren Bilgiç şöyle devam etti: “Vatandaşımız her zaman haklı olarak Tüm devlet kuruluşlarından İstanbul Büyükşehir ve ilçe Belediyesinden asıl olanı hizmeti beklemektedir. Kurumlar ya da görevliler arasındaki çekişme veya çelişki karmaşası vatandaşı hizmet alımı konusunda bağlayıcı bir durum değildir. Tüm Hak ve Özgürlükler temelinde din ve vicdan hürriyetini gözeterek yapılması gereken her faaliyet ve çalışmayı dikkatle takip etmekteyiz. Sorumluluk sahibi idarecilerin bir ahenk ve uyum içinde hizmet vermesini umut ve özlemini taşımakla beraber Parti olarak bunu yapmakta her seçim sathında millet adına talibiz. Kimlerin kiminle hangi amaç ve doğrultuda siyasi çıkar veya menfaat gözettiği, Ben yaptım ve yapacağım bakış ve anlayışı ile hareket etme anlayışı bizim için tam anlamıyla yersiz olduğu kadar hem de bu zihniyete olanlar özellikle Sarıyerimiz için tamamen sakat ve gereksizdir.

BİZLER HALKA HİZMET HAKKA HİZMET SAYARIZ!

Açıklamasında ‘Değerli Sarıyerliler’ diyerek vatandaşlara seslenen Bilgiç, “Bizler Millet ve Milliyetçilik esas ve ilkeleri üzerinden halka hizmeti hakka hizmet sayar ve böyle inanırız, Sarıyerimiz kendine özgü bir yaşam ve cazibe merkezidir. Biz tüm siyasiler ve idareciler olarak bu merkezin tam olarak ortasında duran ilçemizi her platformda temsil etmek durumunda olan bu anlayış ve zorunlulukta hareket etmesi gereken temsilcileriz. Bizim görevimiz milli ve manevi değerleri korumak ve yaşatmak ülküsüdür. Temsil edilen makam ve sorumluluklar Cumhuriyetin kazanımlarını milletimizin kıymetlerini geleceğe sağlam ve güçlü bir şekilde ortak değerler anlayış ve vurgusu ile taşımak olmazsa olmazımız olmalıdır.”dedi.

İMAR VE TAPU SORUNU’NUN ÇÖZÜMÜNDE TARAF OLACAĞIZ

Açıklamasında, Sarıyer’in imar ve tapu sorununa da değinen Bilgiç şunları dedi: “Birçok hemşerimizin umutla beklemekte olduğu imar ve tapu sorunu maalesef kanayan yara haline çoktan dönüşmüş durumdadır. İnsanımız her geçen zaman daha çok huzursuz daha çok umutsuz duruma gelmiştir. İlçemizde yeni ve taraflı güç odaklarının imkân edindiği imar ve yapılaşma izinleri, mevcutta bekleyen bu konudaki mağdurları en ufak şekilde aydınlatmadan yapılmak istenen gizli projeler her türlü yoruma kapıyı açık bırakmaktadır. 3. Boğaz Köprüsü’nün hizmete açılmasının ardından bilim insanlarının ve sağduyulu insanların kaygıları olan Sarıyer’in doğa ve tabiat dokusunu zedeleyecek şekilde yapılaşmaya kontrolsüz ve hesapsız göz yumulmayacak kadar vicdani sorumluluk gerektirmektedir. İlçemizde yarım asırdan beridir yaşayan ve nüfusun büyük bir oranını oluşturan sakinimiz. Artık vermiş oldukları haklı mücadelenin karşılığını ve kendi lehinde sonucunu beklemekteler. Bizler bu nokta'da siyasi partimizin sorumlu ve gönüllü bütün organları ve temsilcileri olarak keyfi uygulamalara karşı olduğumuzu hak sahibi insanımızdan taraf olacağımızı bilmenizi altını çizerek özellikle ifade ediyorum.”

“SABIR SONA YAKLAŞSADA BEKLİYORUZ”

Yöneticilerin şeffaf olmasını isteyen Bilgiç, “Şeffaf yönetim anlayışını artık net bir biçimde tüm yerel idareden ve belediye meclisinden sabır sona yaklaşsa da yinede beklemekteyiz. Millet seçtiklerine kendi insiyatifleri ile değil onlara hukukun verdiği kanunla yazılmış nizamların ışığın da hareket etme izni verir. Hukuk devletinde keyfiyet veya fiili hareketle yönetim anlayışı herkesçe malumdur ki yoktur olması da mümkün değildir. Bizim  dusturumuzda hizmet vermek ve etmekte her engel karşısında bahane üretmek kolaycılık ve bir nevi eyyamcılıktır bizce de kabul edilemez bir durumdur. Vatandaşa hizmet vermek içi boş söylemler ile süsleyip renkli sunumlar yapmak da değildir. Hesap verebilirlik ilkesi hesabı verilemez hesapların altına asla imza atmamayı gerektirir. Bunu da sorumlu olan herkesin böyle yapmasını temenni ediyoruz.”diye konuştu.

“SAYGIMIZ DEMOKRASİYE OLAN İNANCIMIZDAN KAYNAKLANMAKTA”

Seçilenlere saygı gösterdiklerini belirten Bilgiç, “Milletimizin ve doğal olarak bizlerin seçilmiş olanlara olan saygısı seçilenlerin üstün meziyetleri üstünden elde ettikleri kişisel kazanımlara asla değildir. Yalnız millet iradesi ve demokrasiye olan inancımızdan kaynaklanmaktadır. Bizler Türk milliyetçileri olarak her zaman her şartta yozlaşma ve yoksulluk ile mücadelede durmaksızın devam ediyor ve edeceğiz. Bir millet bir gün örneği olduğu gibi bir kere daha uyanacak biz bu uyanışı bekleyecek ve bu uğurda gayret sarf edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

“BOZ ÇAKALLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Açıklamasında, ülkücülüğü kullananlara da tepki gösteren Bilgiç, “Teşkilat yapısı olarak bizler kendine ülkücü benzetmesi yapan hasbelkader yapımıza girmiş halen yanımız da gibi kendini gösteren ama orda burada başka kapılar da çanak yalamış ve dahi yalayan yancı ve yalaka Bozkurt olamamış bizce boz çakallar siyasi rant kurnazlığı ve de kıt akıllarıyla kendilerine bir paye çıkarma arzusundaki farklı düşünce ve yapıların değirmenine su taşıma hesabındakilere de hiç bir şekilde müsaade etmeyiz etmeyeceğiz. Bu alçak emelde ısrar edenlere de her şeyin bir bedeli olacağını o bedeli alacağımızı uyarı ve deklare ediyoruz.”diye konuştu.

“CUMHURİYETİ KARARLILIKLA KORUYACAĞIZ”

Bilgiç açıklamasını şöyle tamamladı: “Milliyetçi Hareket Partisi 47 yıldır var ve sadece yüce Türk milleti ile ittifak etmiştir, Milletle yoluna devam edecektir. Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıl dönümü kutlayacağız. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm silah arkadaşlarını uğrunda mücadele verip kurdukları Türkiye Cumhuriyeti Devletini onların ülküleri ışığında daima yaşatacağımızı ve koruyacağımızı Türk Milliyetçileri olarak umut dolu yarınlara taşımak için güçlü bir azim ve kararlılıkla kutlu yolculuğumuza devam edeceğiz.”