er1 MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban, yerel seçimde belediye başkanı adayı olması için eski İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Tamer’le 6 aydan beri görüşme yaptıklarını ancak karar verme konusunda Dr. Tamer’in kesin bir cevap vermemesi nedeniyle halen bir sonuca varılamadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak gazeteci Tuncay Dağlı’nın sorularına cevap veren Erdal Çoban, “Dr. Cengiz Tamer’le yaptığımız ilk görüşmede kendisine partimizden aday olması konusundaki teklifimizi ilettiğimizde,  ‘Benim için bir şereftir’ diye cevap verdi. Ardından Sarıyer’de yerel seçimi almak için projelerimizi anlattık. Birçok konuda hemfikir olduk. Ancak daha sonra görüşmelerimiz kesildi. Bize hala kesin bir cevap vermedi” dedi.

“KABUL ETMEYECEKSE ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN”

Dr. Dengiz Tamer’in kendisine 20 Mayıs’ta emekliliğinin dolacağını, ondan sonra bir karar vermek istediğini söylediğini ifade eden Erdal Çoban şöyle devam etti:

er2“İlk görüşmemizin üzerinden geçen 6 ay içinde tam 4 defa bir araya geldik. Bize seçim için ne kadar maddi katkıda bulunabileceğini ayrıca MHP Genel Merkezi ya da İl Başkanlığı’nın adaylık için para isteyip istemeyeceğini sordu. Kendisine herhangi bir para talebinde bulunmayacağımızı, aksine Genel Merkezimizin imkanlar dahilinde bize destek sağlayacağını belirttik ve Sarıyer’deki seçim için çıkardığımız parti bütçesini söyledik. Bu görüşmelerden sonra basında çıkan bazı haberler üzerine Cengiz Bey bu tür söylentilerden bunaldığını belirtip, biraz dinlendikten sonra karar vermek için zaman istedi. Ancak bir daha da aramadı. Yaklaşık bir aydır görüşmüyoruz. Kendisi düşünmek için bizden zaman istedi ama karar verme konusunda sürekli uzatıyor. Bir insan bir konuda varsa vardır yoksa yoktur. Oyalama taktiği olmamalı. Kabul etmeyecekse Allah yolunu açık etsin. Bizim partimizde aday olacak çok insan var. Biz ne kendimizin ne de onun yıpranmasını isteriz. Ama bu konuda bir karar vermesi gerekir.”

er4"HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPSIN”

Dr. Cengiz Tamer’le görüşmeleri sırasında birçok önemli projeyi de paylaştıklarını ifade eden Erdal Çoban, bu projelerin başka yerlerde uluorta konuşulmaması ve paylaşılmamasını istediklerini de belirtip, “Cengiz beyin kendisine yakışanı yapacağından kuşkumuz yoktur. O etik davranırsa biz de kendimize yakışanı yaparız. Çünkü kendisi sevdiğimiz ve saydığımız bir dostumuzdur. Adayımız olmasını isteriz. Ancak kabul etmiyorsa da açıkça söylemesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Dr. Cengiz Tamer ise “Benim kendimi emanet ettiğim tek yer Sarıyerlilerin gönlüdür. Bu konudaki düşüncelerimi en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.