ySarıyer’de katıldığı bir toplantı da, 20 yıldır İstanbul’u yönetenlerin hiçbir soruna çözüm bulamadıklarını söyleyen MHP İBB Başkan Adayı Rasim Acar, yapılan bazı yatırımların da yanlış olduğunu ileri sürdü.

1994 ve 2014 seçimlerinin birbirine benzediğini belirten Acar, 1994 seçimlerinde Başbakan’ı Belediye Başkanı yapan unsurların ‘yolsuzluk’ve ‘kuraklık’ olduğunu söyledi.

Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul’dan götürecek olan şeyin ise, şu anki yolsuzlukları ve içme suyu sıkıntısı olacağını belirtti.

İstanbul’u çok ciddi içme suyu sıkıntısı beklediğini vurgulayan Acar, bu sorunun geçiştirildiğini,  seçim döneminde özellikle üzerinin kapatılmaya çalışıldığı ifade etti. ‘İstanbul’un geleceği olan içme suyu havzalarının olduğu yerlerdeki büyük projelerin hepsi İstanbul’a ihanettir’ diyen Acar, çevre gönüllüsü ve şehir plancısı olarak bunu çok net gördüğünü söyledi.

Güç zehirlenmesiyle her kurum yıpratıldı

2014 yerel seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini belirten MHP İBB Başkan Adayı Rasim Acar, adaylığının açıklandığı 8 Aralık’tan itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Acar şöyle devam etti:

“Ülkemizin son dönemde yaşamış olduğu yolsuzluklar, yoksulluk, kurumların ve iktidarın yıpranmışlığı içerisinde seçimler, yerel seçim havasından çok genel seçim havasında yürüyor. İBB Başkan Adayı olarak açıklandığı 8 Aralık tarihinden itibaren halkla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK), meslek odalarıyla, halkın olduğu her yerde iletişim halinde olarak bugüne kadar geldik.  Sevdasını duyduğum ve gönüllü hizmetler verdiğim İstanbul’a 30 Mart’tan sonra Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Hükümetin karışmadığı ve çatışmadığı meslek grubu kalmadı. Tek başına iktidar olmanın vermiş olduğu güç zehirlenmesiyle her kurumu yıprattılar. Halkın ciddi anlamda bir bıkmışlığı söz konusu. Halkın büyük bir teveccühü söz konusu. Allah nasip ederse bu köhnemişliği, bıkkınlığı, yıpranmışlığın üzerini sandıkta hep birlikte gömeceğiz. İstanbul’u son 20 yıldır Başbakan ve arkadaşları yönetiyor. İktidar ellerinde olmasına rağmen İstanbul’un hiçbir çilesi çözülemedi. İmar, mülkiyet, afetlere dayanıksız bir şehir, ulaşım ve trafik bu sorunların hepsi hala mevcut. Orman alanları, içme suyu havzaları, doğal kaynaklarımız ise yok oldu."

İstanbul’un önceliklerini biliyorum

İstanbul’un helikopterle yönetilemeyeceğini vurgulayan Acar, yapılan projelerin plansız ve programsız olduğunu söyledi. Şehir ve ulaşım plancısı olan aynı zamanda afet yönetimi uzmanı olduğunu da hatırlatan Acar, İstanbul’un plansız bir şekilde büyütülmeye çalışıldığı bilgisini kaydetti. İBB Başkanı olduktan sonraki projelerini de aktaran Acar; “Gerekli olan projelerimiz hazır. Çalışanların yanında olacağız. İstanbul’da ne kadar yoksul varsa şehrin imkanlarından mümkün olduğunca ücretsiz veya düşük ücretlerle yararlanmalarını sağlayacağız. Ulaşım ve trafikle ilgili konuların ise yıllardır içindeyim. Bu sorunlara da insan odaklı çözümler üreteceğiz. Kara yolu dışındaki ulaşım sistemlerini geliştireceğiz. Otopark sorununu çözecek ve deniz taşımacılığını maksimum düzeyde kullanabilecek projelerimiz de mevcut. Durak yerleri ve ulaşım sistemlerinin birbirine entegre olmasını sağlayacağız. İETT’nin zararı 300 milyondan fazla. Mart ayında açıklayacağımız proje ile bu zararı sıfıra indireceğiz. 2014 yılında 25 milyar bütçesi ve 50 bin üzerinde çalışanıyla İBB ulaşım sorunu çözemedi. Mevcut İBB Başkanı Kadir Topbaş, meclis toplantılarına bile katılmıyor. Bu kadar heyecansız, isteksiz, yıpranmış bir aday, zorla Anakara’dan birileri İstanbul’u yönetmek için aday yapılıyor. En nitelikli ve heyecanlı Başkan adayları MHP’de. İstanbul’un sorunlarına ve çözümlerine hakim olan, işini ve İstanbul’un önceliklerini bilen biri olarak bu göreve adayım” diyerek sözlerini noktaladı.