dev“MİLLETİN BİRLİĞİNİ BOZMAK VE MİLLİ KİMLİĞİNİ UNUTTURMAK İÇİN YAPILANLARA İNANMAYACAĞIZ”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul İl Temsilciliği tarafından Sarıyer Maslak TİM Show Center’da düzenlenen ‘2023 Gençlik Eğitimi 7. dönem mezuniyet töreninde Devlet Bahçeli rüzgarı esti.

Törene katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salonu dolduran binlerce kişi tarafından coşku ve alkışlarla karşılanırken yaptığı konuşmada AK Parti iktidarını  ve Başbakan Erdoğan’ı eleştirip, “Başbakan açısından milliyetçilik ırkçılıktır. Başbakanın aklı karışıktır, basireti bağlanmıştır” dedi.

5

Ülkü Ocakları tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Eğitim Semineri Sertifika Dağıtım Töreni”nde konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ülke gündemindeki konularla ilgili sözleri sık sık alkışlanıp, “Devletin başına Devlet gelecek gelecek” sloganı salonda yankılandı.

Ülkü Ocakları’nın mezuniyet töreni nedeniyle saatler öncesinden salonu dolduran kalabalık, Türk Bayrağı, MHP ve Ülkü Ocakları Bayraklarını sallayarak, hep birlikte coşku içinde şarkı söylediler.

SALONDA COŞKU SELİ OLUŞTU

9

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salona girmesiyle ıslık ve tezahüratlarla salonda muhteşem bir coşku seli yaratan Ülkücü gençler ve davetliler, Bahçeli tarafından selamlandı. Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Gökmen Kantar,“30 hafta boyunca Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’mızda yaşadığımız heyecanı İstanbul geneline yayarak, 9 ayrı ilçede bu eğitime katılan gençlerle, 9 ayrı kültür merkezinde sürdürdüğümüz 7. dönemimizin mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Bu guru bizim için çok farklı, çünkü ilmin ve bilginin işaret ettiği yolda yürüyoruz” dedi.

BAHÇELİ, ““DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK” SÖZLERİYLE KARŞILANDI

dev1

Daha sonra tezahüratlar eşliğinde kürsüye davet edilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önce salonda bulunan tüm konukları sevgi ve saygıyla selamladığını belirtti. “Devletin başına Devlet gelecek” tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Bahçeli, “

“Eğitime çok önem veren biri olarak, bu çalışmalardan ve çabalardan büyük memnuniyet duydum. Eğitim bir neslin umudu. Bir toplumun gelecek tasarımı ve bir milletin varlık nişanesidir. Eğitimsiz gelişme, eğitimsiz zenginleşme ve eğitimsiz güç kazanma ihtimali neredeyse sıfıra yakındır. Fikirlerin pişmesi için eğitim şarttır. Ülkülerin şuurlaşması, heyecanların istikrara kavuşması için eğitim vazgeçilmezdir. Eğitimsiz insan kurumuş dal gibidir. Bu nedenle eğitim; tazelenme, yenilenme, olgunlaşma ve canlanma demektir. Medeniyetlerin en ayırt edici vasfı; milletlerin stratejik üstünlüğü, eğitim yoluyla ortaya çıkmaktadır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İstanbul İl Temsilciliği’nin yapmış olduğu eğitim faaliyetlerinin artarak sürmesini diliyor, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

BAHÇELİ; “ZORLUKLARLA BAŞA ÇIKMANIN SIRRI ÜMİTLE BAKMAK İMANLA HAREKET ETMEKTİR ”

Konuşmasına eğitimin ve hayatta gösterilecek başarının istikrarlı bir şekilde ilerlemekten geçtiğini vurgulayarak devam eden Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Hayat bir sürü belirsizlikle bazen karmaşık, bazen basit ama çok defa çetin imtihanlara sahne olan, dinamik bir süreçtir. Bu süreçte geriye düşmemek, yenilmemek ve kenara itilmemek için süreklilik arz eden bir çalışma temposuna ve pes etmeyen bir irade parlaklığına sahip olmak gerekmektedir. Ümitsiz ve hayalsiz asla yaşanmaz. Bunlar olmaksızın ömür geçmez. Vuslat güneşine varılmaz. İnsanı hayata bağlayan ümittir, mücadele hevesi yükleyen ümittir. Marifet tıpkı suyun dibine ayakları değer değmez yüzeye fırlayanlar gibi, ümitsizliğin içinden ümide ulaşmak mili mücadelemizi kazandıran bu ümit anlayışıdır. Ümit olmazsa cesaret kaybedecektir. Hayata tutunmanın, zorluklarla başa çıkmanın sırrı ümitle bakmak imanla hareket etmektir. Biliniz ki ülkücüler bir ümidin adıdır. Ülkücüler bir sevdanın, bedeli şehit kanıyla ödenmiş bir fedakarlığın ruhunu bilmektir. Ülkülerinizden kopmayınız şehitlerimizin aziz hatıraları sizlere emanettir.”

“BAŞBAKANIN AKLI KARIŞIKTIR, BASİRETİ BAĞLANMIŞTIR"

6

MHP genel Başkanı Bahçeli konuşması sırasında Türkiye’nin içinde bulunduğu bugünkü durumu da değerlendirdi ve AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, “Başbakan için millet bölünürse demokratikleşilecek, Türkiye parçalanırsa maksat hasıl olacaktır. Başbakan açısından milliyetçilik ırkçılıktır. Başbakanın aklı karışıktır, basireti bağlanmıştır. Bir millet yalnız hayatta bulunan fertlerinden değil, ahrete intikal etmişlerden de meydana gelir. Bir millet dün, bugün ve yarından meydana gelir. Milletin birliğini bozmak ve milli kimliğini unutturmak için yapılanlara inanmayacağız, beraberliğimiz bozulmayacaktır” dedi.

“TÜRK MİLLETİ KAYNAŞMADIR, KUCAKLAŞMADIR, KARDEŞLİKTİR”

Devlet Bahçeli konuşmasını şu sözlerle devam ettirip, tamamladı:

“Türk milleti kaynaşmadır, kucaklaşmadır, kardeşliktir. Köken kazısı yapmadık, başkalaşmaya prim vermedik, etnik kimlik mucitliğine soyunmadık. 1’i 36’ya parçalamaya uğraşmadık. Alın yazımız bir, geleceğimiz bir oldu. Biz büyük Türk milleti olduk. Şimdi bu ihtişamı değersizleştirmeye çabalayanlara hep birlikte mani olacağız. Küslüğümüzü ve dargınlığımızı gözleyenlere izin vermeyeceğiz.”

MEZUNLARA SERTİFİKALARI VERİLDİdev2

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından gerçekleştirilen 2023 Gençlik Eğitimi 2012-2013 mezuniyet töreni programı dereceye giren öğrencilere plaket  ve muzuniyet sertifikalarının verilmesiyle devam etti. Daha sonra halk müziği konseri verildi.

Törene MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban ve diğer ilçelerden de çok sayıda MHP’li katıldı.

(FOTOĞRAF: HAVVA TOKGÖZ)