MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Daha önce Meral Akşener ihraç edilmişti…
MHP’de son dakika gelişmesi… Meral Akşener’in ardından MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edildiği açıklandı.

BAŞKANLIKLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başkanlık sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir" demişti. Prof. Dr. Özdağ başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilmesi gerektiğini vurgularken şunları demişti: “Başkanlık sisteminde ısrardan vazgeçilmesi gerekir. Çünkü yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir. Hiç olmadığı kadar büyük bir kutuplaşma ortaya çıkacaktır. Bu kutuplaşma o kadar kesin kutuplaşma olacak ki; bunun üzerine her türlü dış ve iç manipülasyonun binmesi mümkün hale gelecektir. Buradan inanın zafer çıkmaz, buradan sadece mağlubiyet çıkar. O da Türkiye için mağlubiyet olur."