"SARIYER İÇİN ORTAK NOKTADA BULUŞACAĞIZ"

Yaklaşık 7 ay önce yapılan kongre ile Mesut Çalışkan'dan görevi devralan Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Can Suntay, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Suntay, "Sarıyer için ortak noktada buluşacağız" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen kongre ile başkan seçilen Mesut Can Suntay, göreve geldikten sonra sadece Sarıyer Posta Gazetesi'ne konuştu.

"PARTİ PROGRAMINI GENİŞ KİTLELERE YAYMAK İSTİYORUZ"

Siyasete atılım sürecini anlatan Suntay, "Öncelikle daha önce hiçbir siyasi partiye üye olmadığımı ifade etmek istiyorum. Siyasete atılmam 15 Temmuz sonrası oldu. Bir Türk genci olarak beni temsil edememesi ve CHP'nin o süreçteki yetersizliği Vatan Partisi'ne üye olmamı sağladı. Aslında CHP kökenli bir aileden gelen biri olarak Vatan Partisi'nin çizgisi, üretim devrimi programı ve parti söylemleri beklentilerimi karşıladı. Üyelerimizi bir araya getirmek, Türkiye'nin sorunlarında ortak payda da buluşturmak, bilinçlendirmek ve yurttaşlarımızın kendi fikirlerini beyan etmelerini sağlayacak ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Sarıyer'de ADD'ye ve ÇYDD'ye üye olan ve diğer alanlarda çalışan üyelerimizi bir araya toplamakta zorluk çekiyoruz. Teknoloji ile belli bir kesime ulaşabiliyoruz. Burada Sarıyer Belediyesi'nin imkanlarından da yararlanacak şekilde parti programını geniş kitlelere yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SARIYER'İN DE BİRÇOK KONUDA GELİŞMEYE İHTİYACI VAR"

Sarıyer'in ortak problemlerini hep birlikte dinleyeceğimiz, çözüm arayabileceğimiz ortak bir noktada buluşmak istiyoruz. Bu konu sadece Sarıyer Belediyesi'nin veya belirli siyasi partilerin sahipleneceği bir şey değil, aksine herkes söz sahibi olup ortak meclislerde konuşabilmeli. Çözüm ararken aynı zamanda örgütlenebileceği ve çözümün bir parçası olacak şekilde yapının oluşması gerekiyor. Sarıyer'in de birçok konuda gelişmeye ihtiyacı var. Bunlardan en önemlisi deniz ve denizcilik alanı. Açıkçası düzgün bir iskelemiz yok. Yelken dersleri yapılamıyor. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ilçede deniz alanında birçok proje yapılabilir. Bunlardan herkes yararlanabilir.

"DEVLETİN DÜŞMANI OLDULAR"

Suntay, "2. Dünya Savaşı sonrasında Amerika'nın, Türkiye'yi ve Asya'yı dizayn etmesi için en önemli projeleri olan CIA odaklı FETÖ yapılanmasının olduğunu, bu yapının da ülkemize sığdığını ve bunun sadece partilerde değil birçok alanda gerçekleştiğini hatta devletin de belirli konularda bunları teşvik ettiğini ancak bu insanların devletin düşmanı haline geldiğini öğrendikten sonra ülkenin geleceğinde söz sahibi olduğuna inandığım için Vatan Partisi'ne katıldım. Çünkü benim gibi düşünen insanlara ihtiyaç duydum. Bu yüzden partime dahil oldum. Vatan Partisi 6 okun çizgisinden gidiyor. Bu doktrini halkımıza en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Partimizi logosunda da gücünü üretimden alan başak ve ortasındaki takip edilen yıldız vardır. Üretim sadece tarım değil, her alanı kapsıyor. Parti programının omurgasını 6 ok programı oluşturuyor. Bu doktrinin en önemlileri ve şuan da eksik olan milliyetçilik, devletçilik ve halkçılık. Bu mekanizmanın nasıl olması gerektiği, Türkiye'nin karşılaştığı zorluklara karşı nasıl bir cevap vereceği gibi konuları gerek iç gerekse dış siyasette bütünleşme sağlanması lazım. Bizim yapmaya çalıştığımız şey tam olarak budur" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ