Sarıyer ziyaretinde esnafla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Akşener, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Akşener'e ziyareti sırasında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı partililer eşlik etti.

Sarıyerlilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Akşener, "Gezilerdeki en önemli hassasiyetle üzerinde durduğum şey asla siyasi beyanat vermiyorum. Buradaki bilgileri siz yayınlamak durumunda olasınız, özne buradaki insanlar" diye konuştu. "İttifak bozulmasın birlik olsun" diyen bir vatandaşa ise Akşener, 'Korkunuz mu var?' sorusunu yöneltti. 'Evet' yanıtını alan Akşener, "Ben yarın o masada buradaki konuşmaları aktaracağım" dedi.

Akşener sokağa indi, bir dokundu bin ah işitti: Kurtarın bizi…

Akşener'in hal hatır sorduğu vatandaşlar geçim sıkıntısından ve işsizlik sorunundan dert yandı. Akşener ile karşılaşan emekli vatandaş, “Bizi kurtarın. Bin 950 lira kira veriyordum 5 bin lira oldu. Emekli maaşım 5 bin 200 lira. Çok zor geçinebiliyoruz. Vahim bir durum var ortada" diyerek isyan etti.

“BIRAKTIĞINIZ YERDEYİM”

İYİ Parti lideri Akşener, Sarıyer’deki ziyaretleri sırasında girdiği dükkanda Demokrat Parti Sarıyer Teşkilat Başkanı ile karşılaştı. Demokrat Partili başkan, “Size ailem ve tüm demokrat partililer adına teşekkür ediyorum. Genel başkanımız Gültekin Uysal sayenizde meclise girdi. Allah senden razı olsun. Yanınızdayız” dedi.

Akşener ise şöyle yanıt verdi: “Ben de bıraktığınız yerdeyim. Her emeğin karşılığında mutlaka vefamı gösteririm. Sizin iradeniz beni bu ülkede ilk kadın içişleri bakanlığı görevine getirdi. Onu hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım. Biz biriz, beraberiz. Gültekin bey genel başkanımız, aynı zamanda kardeşim.”

GRUPLA DİYALOĞU DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sarıyer ziyareti sırasında genç bir grupla diyaloğu dikkat çekti. Yaşları 14 ile 17 arasında değişen gençler, okumayı bıraktıklarını ve çalışmak zorunda olduklarını anlattı. Akşener’in “Hayaliniz nedir?” diye sorduğu gençler, “Vallahi bu devirde hiçbir şey olmaz. Hayal kuramıyorsun”…“Gelecek kaygımız var”… “Bir tane laf var, hayaller de güzeldi yaşanabilseydi” yanıtlarını verdi. O görüntüleri paylaşan İYİ Parti, “Çok az kaldı. Hayal ettiğimizden de güzel günlere, geleceğe umutla baktığımız o beklenen günlere inanın çok az kaldı” notunu düştü.

Akşener; Sarıyer ziyaetinin ardından beraberindeki heyetle Beşiktaş’a geçti.