Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongresi, Armonia Bosphorus’ta gerçekleşti. 2 adayın olduğu kongrede, kurucu ilçe Başkanı Doğan Altıntaş’ın 65 oy alırken rakibi Cevdet Bayraktar 69 oyla ilçe başkanlığına seçildi.

Kongreye; Memleket Partisi MYK Üyesi Mehmet Levent Kazancıoğlu, Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, Memleket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz, Memleket Partisi PM üyeleri, Memleket Partisi İstanbul il yöneticileri, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Aladdin Pınarbaşı ve Sarıyer Posta İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığını Memleket Partisi PM Üyesi Ümran Köksüz yaptı. Faaliyet ve mali rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

“Sarıyer’in birçok sorunu var”

Sarıyer’in sorunlarına vurgu yapan Memleket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz, “Sarıyer’i yönetenler bizim arkadaşlarımız. Verilen mücadelelerde bizim de emeğimiz, alın terimiz var. O yüzden onlara söz söyleme hakkımız var. Sarıyer’in birçok sorunu var. Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediyesi basit bir balıkçı çarşısı yapmaya çalıştı, bakanlık ‘dur’ dedi. Bunun yanı sıra Sarıyer’in bir meydanı yok. İlçeler meydanları ile anılır. Reklam yüzü sahip olduğu meydanlardır. O dönemde de ifade etmiştim. ”

“Objektif olacağız”

Konuşmasına devam eden Deniz, “Vatandaşın dini ve milli duygularıyla oynamayacağız. Karşımızda kim olursa olsun hep doğruları söyleyeceğiz, objektif olacağız. Sizlere söz veriyorum. Gelecek sene bu salonlar ağzına kadar dolacak. Oturacak yer bulamayacağız. Son olarak kongremizin partimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Aynı geminin içinde mücadele veriyoruz”

Adayların ardından söz alan Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, “Memleket Partisi ilk kurulduğunda birçoğumuz birbirimizi tanımıyorduk. Muharrem İnce’nin çıktığı kutsal yolda ona omuz vermek, destek olmak, Türkiye’yi içerisinde bulunduğu zor durumdan bir an önce kurtarmak için hepimiz aynı geminin içinde mücadele veriyoruz. Bu ülkede Türkiye’nin dar boğazdan çıkması için çalışan bir parti olarak adımızı duyuracağız” dedi.

“Bir güneş gibi doğuyoruz”

Memleket Partisi’nin yeni İlçe Başkanı Cevdet Bayraktar, “Ülkemizi içinde bulunduğu kara tablodan çıkarmayı hedef alarak, geleceğimizi Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin öncülüğünde halkla kucaklaşarak büyümek ve halkımızın bağrında bir güneş gibi doğduğumuzu ve bu güneşin ışıklarının ülkenin bağrını kapladığını hep birlikte görüyoruz. Bu gerçek, bizlerin mücadele azmini daha da yükseltmektedir.”

“Bize güvenin, bize inanın”

Sarıyer ilçesinde yaşadığımız geçici sorunlara rağmen bu gün son derece kendi dallarında tecrübeli ve Sarıyer’de Memleket Partisi’nin bayrağını hak ettiği zirveye taşıyacak kadro ile göreve geldiklerini belirten Bayraktar, “Bize güvenin, bize inanın. Sizlere vereceğimiz her sözün teminatı olduğumuzu sizlerle birlikte yaşayacağız. Gençlerin ağırlıkta olduğu, kendi dallarında unvana sahip, halkımıza Sarıyerimizin sorunları ile ilgili proje üretebilecek kadromuza destek vermenizin meyvesini emin olun görecek ve yaşayacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Her iki adayın kıyasıya yarıştığı kongrede, 185 üyeden,134’ü oy kullandı. Kurucu ilçe Başkanı Doğan Altıntaş’ın 65 oy alırken rakibi Cevdet Bayraktar 69 oyla ilçe başkanlığına seçildi.

Memleket Partisi Sarıyer İlçe Yönetimi şu kişilerden oluşıyor

BAŞKAN: CEVDET BAYRAKTAR

  1. HASAN ÖNER
  2. KADRİ ERDAL DARCAN
  3. HÜSEYİN KAAN KABİLOĞLU
  4. AYHAN KOÇ
  5. ÖYKÜ ERDEM TANIR
  6. NEJAT OKTAR
  7. İDİL ÇAM
  8. FERİDE KANAL
  9. MUSTAFA DENİZ
  10. KİMYA AYDEMİR
  11. TOLGA ÖZAKIN
  12. CEM ÇİNGİL
  13. METİN KESKİN
  14. VOLKAN TUNCEL
  15. ALİ CAN TURAN
  16. CAN GÖREN

SARIYER POSTA