18 Eylül tarihinde Ankara’da yapılacak olan Memleket Partisi 1.Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacak isimler için Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda temayül yoklaması yapıldı. Partililer, ilçe binasına gelerek oylarını kullandı.

'İlk önce partide demokrasi, sonra ülkede' mottosuyla hareket eden Memleket Partisi, genel başkan adayı olacaklara yönelik eğilim yoklaması yaptı.

"Parti içinde demokrasiyi sağlayamayan ülkeye demokrasi getiremez"

Türkiye genelinde olduğu gibi Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda kurulan sandıklara gelen partililer, 11 Eylül Cumartesi günü 12.00-16.00 saatleri arasında oylarını kullandı. Oy kullanan isimlerden Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Doğan Altıntaş, "Bizim diğer siyasi partilerden farkımız ne? Genel başkan üyelerin oyu ile seçiliyor.  İki genel seçimde partiyi ülke genelinde 1. parti yapamayan genel başkanlığı bırakıyor. Genel başkan eğilim yoklaması ile belirleniyor.  Partide 1. derece akraba olanlara görev verilmiyor. Yani eşiniz belediye başkanı, siz genel başkan yardımcısı olamıyorsunuz. Kotalarla kadınlarımızı ve gençlerimizi kandırmıyoruz. Tüzüğünde yüzde 33 kadın, yüzde 20 gençlik kotası olan bir partinin  2.bölgede "9" milletvekili var. Ancak içlerinde ne 1 tane kadın ne de genç var. Siyasetin finansmanını ne hükümet olanaklarını kullanarak,  ne de yerel de belediye olanaklarını kullanarak yapıyoruz.  Kendi öz gücümüz olan üyelerimizle karşılıyoruz.  Bunların dışında daha bir çok farklılıklarımız var. Bizi izleyin göreceksiniz.  Parti içinde demokrasiyi sağlayamayan ülkeye demokrasi getiremez. Gerçekçi olalım" açıklamasını yaptı.

SARIYER POSTA