Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, son günlerde gündemi meşgul eden imar barışı yasası konusunda vatandaşları bilgilendirmek için Sarıyer’e geliyor.

9 Haziran’da Sarıyer’ geliyor.

AK Parti hükümetinin çıkardığı imar barışı yasası ile milyonlarca umut oldu. Ülke gündemini meşgul eden imar barışı yasasını bilgilendirmek üzere Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Sarıyer’de katılacağı iftar programında tartışmalara son noktayı koyacak.

Bakan tarih verdi

İmar barışının duyurulmasıyla beraber Sarıyer mülkiyet bekleyen binlerce kişiye umut oldu. Ancak detayların ortaya çıkan bilgi kirliliğine karşı, Bakan Özhaseki, konuyla ilgili olarak katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Özhaseki, geçmişte de 13 imar planının hazırlandığını, ancak bunların bir çözüm getirmediğini söyledi. Ülkede var olan 13 milyon tapusuz arsanın olduğunun altını çizen Bakan Haseki, mülk sahiplerinin 8 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında yapı kayıt belgesi için başvurabileceklerini açıkladı.

“Siyaset bu sorunlara çözüm bulma yeridir”

Türkiye’de özellikle 1950’li yıllarda göç dalgasının yoğunlaşmaya başladığını ifade eden Mehmet Özhaseki, dönemin siyasilerinin bu duruma ilgi göstermediğini söyledi. “Geldiğimiz noktada içimiz acıyarak söylüyoruz, Türkiye’de yapı stoğu olarak sağlıksız yapılar bulunduğu gibi, kimliksiz yapılarda mevcut” diyen Özhaseki şu ifadeleri kullandı: “Bunların içinde imara aykırı yapı ne kadar diye soruyoruz, bunları bilen belediye başkanımız da yok. Siyaset kurumu bunlara çözüm bulma yeridir. Bunlara gözümüzü kapatamayız.”