Memleket Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, MYK Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Kazancıoğlu, "Yüzde 50+1'e talibiz" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Muharrem İnce tarafından kurulan ve Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Memleket Partisi'nin Kurucular Kurulu Üyesi, MYK Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, Büyükdere'de bulunan partinin ilçe binasında Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Konu genel merkeze taşındı"

Memleket Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, MYK üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, "Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı seçilen Doğan Altıntaş'ı kısa süre önce tanıdım. Ben siyasette insanlara şans veririm. İl Başkan Yardımcımız Mehmet Deniz Doğan Bey ile bizleri tanıştırdı ve akabinde kendisi ilçe başkanı oldu. Fakat ilerleyen süreçte yönetim kurulu ile uyumlu çalışamadı ve 16 üyeden 13'ü ilçe başkanıyla çalışmak istemediklerine dair kendi aralarında imza topladı. Siyaset bir yandan da insan yönetme işidir. Demek ki Doğan Altıntaş insan yönetemiyormuş. Sadece siyasette değil, her hangi bir yerde üyelerin yarısından fazlası sizi istemiyorsa bırakıp gidersiniz. Benim bildiğim budur. Konu daha sonra il başkanlığına taşındı. İl yönetimi de 3 kişilik heyeti konuyu araştırması için görevlendirdi. Bu heyet de hem ilçe başkanıyla hem de arkadaşlarımızla görüştü, gerekli incelemeleri yaptı. Karar defteri incelendiğinde eksik bırakılan konuların olduğu, toplantıların 2 ay boyunca yapılmadığı belirlendi. Tüzüğümüze göre üst üste 45 gün boyunca toplantı yapılmazsa otomatik olarak başkanlık düşüyor. Heyet araştırma sonunda konuyu il yönetimine bildirdi ve bir karar alındı. Doğan Altıntaş da karara itiraz etti ve konu genel merkeze taşındı. Bu süre zarfında Memleket Partisi Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu kendi içinde Cevdet Bayraktar'ı vekaleten ilçe başkanı olarak seçti" diye konuştu.

"Halkımızdan büyük bir teveccüh var"  

Kazancıoğlu, "Yaklaşık 52 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık. Dışarıdan herhangi bir yardım almadan, memleket ve vatandaş için yararlı çalışmalar yapmak isteyen gönüldaşlarımızın katkılarıyla bu yolu yürüyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere Memleket Partisi aynı zamanda halk hareketidir. Siyasete yeni üslup getirmek, halkımıza yeni bir seçenek sunmak için kuruldu. Bizim CHP'nin ilkeleriyle herhangi bir problemimiz yok. Burada asıl sorun CHP'yi idare edenlerin yönetim şekilleridir. Partimizde buradan hareketle doğdu.  Bunların yanı sıra saha çalışmalarımız da çok iyi gidiyor. Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Muharrem İnce ile birlikte birçok şehre gittik. İlçeleri gezdik, vatandaşımızla bir araya geldik. Her gittiğimiz yerde sıcak bir şekilde karşılanıyoruz. Halkımızdan büyük bir teveccüh var" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi'nden CHP'ye çağrı!

Erken seçim tartışmalarına da değinen Kazancıoğlu, "Memleket Partisi doğru zamanda kurulmuş bir partidir. Seçimi ister erken yapsınlar, ister zamanında yapsınlar. Biz yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Biz yüzde 50+1'e talibiz. Biz bunu öngörüyoruz ancak siyasette farklı parametrelerde çok önemli. Seçim için karşımıza kimi aday çıkaracaklar? Eğer bir tane daha Ekmeleddin İnsanoğlu vakası olursa oy oranımız çok daha fazla artar. Eğer ilk turda 1. parti olamazsak 2. turda bize yakın olan partinin adayına oy vereceğimize dile getirmiştik. Genel Başkanımızın da bu konuda beyanatları var. Biz aynı beyanatı CHP'den de bekliyoruz dedik ancak biz yanıt gelmedi.

"Siyasete Sarıyer'de başladım"

Kazancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyasete Sarıyer'de başladım. CHP ilçe başkanı olarak görev yapmıştım. Bu yüzden Sarıyer'in bende ayrı bir yeri vardır. Güzel dostluklar edindim. İlçemizdeki diğer siyasi partilerle seviyeli, demokratik bir yarış içerisinde olacağız."

SARIYER POSTA