İLETİŞİM: 0532 311 72 63 - 0212 342 43 42

Yenilenebilir doğal enerji kaynaklarının konutlarda kullanımının önemini vurgulayan Re/Max Ahenk Gayrimenkul Danışmanı Mehmet İdemen, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu. İdemen, "Güneş paneli yatırımı ile konutun pazarlanması süreci daha ilgi çekici hale gelecek" dedi.

Teknoloji ve bilimin her geçen gün çağ atladığı globalleşen dünyada tüm ülkeler yenilenebilir doğal enerji kaynaklarına yöneliyor. Türkiye'nin birçok ilinde de konutlara güneş panelleri konulurken,  Gayrimenkul Danışmanı Mehmet İdemen de konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

"PAZARLANAN MÜLKTE FARKINDALIK YARATACAK"

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulayan İdemen, "Bölgemizde pazarlanan konutlara yenilenebilir enerji kaynaklardan güneş paneli uygulaması, pazarlanan mülkte bir farkındalık yaratacak, müşteri adaylarının olumlu yönde daha fazla ilgisini çekecek. Bölgemizde satış ve kiralama süreçlerini yönettiğimiz gayrimenkuller büyük ölçüde bahçeli müstakil veya ikiz villalardan ibaret. Her mülkün kendine has özellikleri var.  Ortak alan içerisinde birden fazla villanın bulunduğu siteler bölgemiz de mevcut. Bu mülklerin hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda bir yorum yapmamız gereksiz. Aslında müşteri adaylarının beklentileri ve kendi aralarındaki farklılıkların oluşturduğu avantajlar bunun cevabını bizlere verebilir" diye konuştu.

"MALİYET DÜŞÜRMEK İÇİN GÜNEŞ PANELLERİNDEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLEBİLİR"

Özellikle villa tipi konutların büyük enerji giderinin olduğunu söyleyen İdemen, "Bölgemizdeki villa tipi konutların ihtiyacından dolayı kullandığımız elektrik enerjisi maliyetlerimiz beklediğimizden daha fazla olabiliyor. Bu maliyeti düşürebilmek için düşündüğümüz alternatif çarelerden bir tanesi güneş panellerinden elektrik enerjisi üretmek olabilir. Bu tip bir yatırımla mülkünüzde bir farklılık oluşturabilirsiniz. Bu fark sayesinde mülkünüz pazarlanma sürecinde alıcılar için daha cazip hale gelecektir. Zekeriyaköy, Uskumruköy, Demirciköy bölgelerinde bulunan 200 m2'lik villa bir konutun asgari seviyede 8 kwh’lık enerji kapasitesine ihtiyaç vardır. Gerçi bu değer 10 kwh veya biraz daha üstüne de çıkabiliriz. Fakat yatırım maliyetleri, güneş panelleri ve aksesuarları için gerekebilecek alanın artmasından dolayı çok karlı yatırım olmayacağı kanaatindeyim. Güneş panelleri ile 8 kwh’lık enerji kapasitesi için yaklaşık 50 m2’lik bir alan ve 7000 USD- 9000 USD arasında finansal bir yatırım söz konusu. Eğer elektrik enerjisini gece de kullanmak istediğimizde, enerjiyi depolayacak bir akü grubuna sahip olmanız gerekiyor. Bunun da maliyeti, kullanım tarzına göre 1000 USD ile 4000 USD arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

"YATIRIMI DAHA KISA SÜREDE ALMA OLANAĞIMIZ MEVCUT"

İdemen, "Ayda ortalama 400 TL  elektrik faturanız varsa ve ortalama elektrik bedellerinin % 10 arttığını varsayarsak (bu oranın daha da yüksek olması muhtemel) 10.  sene sonunda ödediğiniz toplam elektrik faturası yaklaşık 76.500 TL’ye tekabül ediyor. Burada hesaplarımıza katmadığımız bir husus var. Gün boyunca ürettiğimiz elektrik enerjisinin kullanmadığımız kısmının, yerel elektrik dağıtım şirketine satma olanağımız da mevcut. Bu sebepten dolayı yapmış olduğumuz yatırımı daha kısa sürede alma olanağımız mevcut" dedi.

İDEMEN'DEN İNŞAAT FİRMALARINA ÇAĞRI!

Sarıyer'de inşaat yapan firmalara da seslenen İdemen, "Özellikle yeni yapmayı planladığınız villa tarzı konutlara, havuz, spor sahası gibi yatırımlara ek olarak güneş paneli uygulamasını da ekleminizi öneriyorum. Bu yatırımla konutun pazarlanması süreci daha ilgi çekici hale gelecek ve çok olumlu bir katkı sağlar" şeklinde konuştu.

www.mehmetidemen.com

www.remaxahenk.com

Zekeriyaköy Mah. Alaserçe Sok. No: 2/1 Sarıyer

SARIYER POSTA GAZETESİ