CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında tutuklanmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün başlattığı Adalet yürüyüşüne CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’de destek veriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara Güven Park’dan başlattığı ve İstanbul Maçka Parkı'nda sonlandıracağı ADALET Yürüyüşü devam ediyor. Milletvekilleri, il, ilçe başkanları ve binlerce partilinin katıldığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’de destek verdi. Ankara Güvenpark’tan Maltepe Cezaevi’ne kadar yapılacak yürüyüş, 25 gün sürmesi bekleniyor.

“DİKTA REJİMİ İSTEMİYORUZ”

Yürüyüşe başlamadan önce Güvenpark’ta vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bıçak kemiğe dayandı artık ‘yeter’ diyoruz. Yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Kutlu bir yürüyüştür. Dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz” diye konuştu.

“İSTANBUL’A MİLYONLAR OLUP GELECEĞİZ”

Adalet yürüyüşüne katılarak destek veren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Günde 25 km yürüyoruz ve 5 km de bir mola veriyoruz. Konaklama yerlerinde Genel Başkanımız ile birlikte aynı otobüste kalıyoruz. İçine düştüğümüz adaletsizliği adaletli bir şekilde yıkacağız. Yürüyüş boyunca geçtiğimiz her yerde büyük sevgi gösterisi ile karşılandık. Mücadelemiz adaleti hâkim kılana kadar devam edecek. Bugün İzmir’den de bir kol yürüyüşe başladı, İstanbul’a ulaştığımızda milyonları bulacağız.” ifadelerini kullandı.

CEZAEVİ ÖNÜNDE NÖBET TUTULACAK

CHP’liler dün saat 11.00’de İstanbul’da da Maçka Parkı’nda toplandı. CHP’lilere DİSK, KESK, Halkevleri de destek verdi. Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu, “Hukuk katledilmiş durumda. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yılmadık, yılmayacağız” dedi. CHP’de 39 ilçenin, gençlik kolları ve kadın kolları her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında Maltepe Cezaevi önünde nöbet tutacak. Birçok kentte de destek eylemleri sürüyor.

KAYNAK: MEHMET DENİZ’DE ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE