Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, geçtiğimiz günlerde yapılan CHP 37. Olağan Kongresi sonrası Sarıyer Posta Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Sarıyer siyasetinin deneyimli ve sevilen simalarından Mehmet Deniz, 29 Aralık’ta Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Sarıyer ilçe başkanlığı seçiminin ardından ilk kez Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na konuştu.

“SEVİM YALINKILIÇ SİYASETTE TECRÜBELİ”

Sevim Yalınkılıç’ın siyasette daha tecrübeli olduğunu söyleyen Mehmet Deniz, “Öncelikle 2023 sürecine giderken ilçe başkanlığına yeniden seçilen Sevim Yalınkılıç’ı tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Özellikle ülke genelinde iktidara gidilen süreç yıllardır hayal ettiğimiz bir durumdu. Bu doğrultuda bir yol açıldı ve bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi her biriminde A kadrolarını sahaya sürmesi gerekiyor. Sevim Yalınkılıç diğer Başkan Adayı arkadaşımız Ersin Özer’e göre siyasette daha tecrübeli. Ersin Bey siyasette daha tecrübesiz. Siyasi alanda fazla bir çalışması da yok. Bu düşünce ile hareket ettim ve Sevim Yalınkılıç’ı destekledim.Kendisi en azından bir dönem ilçe başkanlığı yaptı. Ayrıca eksiklerini 1. dönemde gördüğünü de düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

NEDEN YALINKILIÇ’I DESTEKLEDİ?

Kongrede Sevim Yalınkılıç’ı desteklemesinin nedenini açıklayan Deniz, “Siyasi partilerde özellikle ikinci dönem başarı geliyor. Bunu bizzat kendi dönemimde de yaşadım. Başkan yeni dönemde asıl yapmak istediği şeyleri yapma imkanı bulur. Bu düşüncelerimi kendisi ile de paylaştım. Açıkçası partimize daha faydalı olacağını düşündüğüm için kendisine destek verdim” diye konuştu.

BENZER HABER: CHP SARIYER 2023’E KİTLENDİ

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/siyaset/chp-sariyer-2023e-kitlendi-h60639.html

SARIYER POSTA