Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Salim Kain, yaptığı gündem dışı konuşmada Sarıyer’deki okulların bakım ve onarımı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Kain’in sözlerine Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, "Haksızlık ediyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi.

Meclis’in Eylül ayı 2. oturumunda Sarıyer’deki okulların bakım ve onarım konuları gündeme geldi. Kain, AK Parti grubunun girişimleriyle çalışmaların başladığını söylerken, CHP grubundan itiraz geldi.

“AK Parti’nin baskıları sonucu okulların bakım ve onarımını yapılmaya başlandı”

Konuyla ilgili yazılı soru önergesi veren Kain, “Bilindiği üzere belediyemiz geçmiş yıllarda ilçemizde bulunan hiçbir okulun bakım ve onarım gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Önceki dönemde okulların devri ile ilgili bu kürsüden konuşmalar yapılırken, okulların ihtiyacı karşılanmıyordu. AK Parti grubumuzun uzun uğraş ve baskıları sonucu belediye yönetimi okulların bakım ve onarımını yapmaya başladı. Pandemi nedeniyle okulların1,5 yıldır kapalı kalması son buldu ve okullar yeniden açıldı. Bu kapsamda 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde okullarımızın bakım-onarım ve çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması için ne kadar bütçe ayrıldı ve ne kadar bütçe kullanıldı? 2021-2022 dönemi için hangi mahallelerdeki hangi okullar için ne kadar bütçe ayrılmış, ne kadar bütçe harcandı ve ne gibi ihtiyaçlar karşılandı? Bu dönem ihtiyacının karşılanması için kaç okul müracaat etti ve kaç okulun ihtiyacı karşılandı? İhtiyaçları karşılanmayan okullar var mı ve bununla ilgili çalışma yapılıyor mu? Sorularımızın cevaplandırılmasını istiyoruz” dedi.

Coşkun’dan tepki gecikmedi!

Salim Kain’in konuşmasına cevap veren Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Rica ediyorum bu söylediğinizi düzeltin. 2009 yılından bu yana okullar için neler yaptığımız ortada. Okul okul gezer sizleri velilere, öğretmenlere, öğrencilere şikayet ederim. Eksikliklerimiz olabilir. Çıkar dersiniz ki şu konular eksik, düzeltin. Bu ayrı. Fakat hiçbir şey yapmadınız demek doğru değil. Bu söylediğiniz her şeyden önce bu işleri yapan emekçi arkadaşlarımıza ayıp olur" dedi.

SARIYER POSTA