Sarıyer Belediye Mart Ayı Meclisi geçtiğimiz ay yaşanan gerginliğe sahne oldu. İmar Islah Planları’nın Meclis’e geldiği son toplantılarda Ak Parti grubu ile CHP arasında yaşanan tartışmalar bir kez daha alevlendi. Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, toplantı başlamadan ara verdi. AK Parti’liler gündem dışı konuşma hakkının sona bırakılması nedeniyle protesto edip, salonu terk etti.
 Sarıyer Belediye Meclisi, Şubat ayında yaşanan tartışmaların ardından Mart Ayı Meclisi’de tartışmalı başladı. Zabıta ve polisin devreye girdiği tartışmalar yüzünden Meclis toplantısına başlamadan ara verilirken, AK Parti’liler gündem dışı konuşma hakkının sona bırakılması nedeniyle toplantıyı protesto edip, salonu terk etti.Meclis toplantısı uzun bir beklemenin ardından CHP Grubu’nun katılımıyla tamamlandı.

MECLİS BAŞLAMADAN ARA VERİLDİ

Sarıyer Belediye Meclisi Mart Ayı İlk Toplantısı tartışmalı başladı. Sarıyer’in üç mahallesi ile ilgili İmar Islah planları çalışmalarının da gündemde olması nedeniyle Çayırbaşı, Pınar ve Kocataş Mahallesi’nde yaşayan çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantının daha hemen başında başlayan anlaşmazlık, protestoyla sonuçlandı. Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, gündem dışı yapılacak konuşmaların oturum sonuna bırakılması teklifini oylamaya sundu ve teklif kabul edildi. Aynı şeyin Mart ayı toplantısında da yapıldığını belirtip, AK Parti’nin konuşmasının engellenmeye çalışıldığını ileri süren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik bu duruma tepki gösterdi. Önceki toplantıda konuşmalarını gündem öncesinde yapmak üzere yapmadıklarını hatırlatan Çelik, bugün konuşmak istediklerini söyleyerek, Meclis Başkan Vekili Coşkun’un verdiği sözü hatırlattı. Coşkun sözünün ‘Baki’ olduğunu söyledi ancak, usullere uyması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TOPLANTIYA ARA VERDİ

Ak Parti Grubu ile CHP Grubu arasında başlayan tartışmaya, AK Parti meclis grubunun arka kısmındaki dinleyici koltuklarında oturanlarında karışmasıyla birlikte gerginlik tırmandı. Sözlü sataşmalar, gruplar arasında sert tartışmaya dönüştü. Sarıyer Belediyesi zabıtalarıyla, sivil emniyet görevlilerin kavga çıkmaması için önlem aldığı Meclis Salonu’nda CHP yanlılarıyla, AK Parti yanlıları arasında tacizler arttı. Bunun üzerine kavga çıkması olasılığına karşı Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, toplantının başında  10 dakika ara verdi. Verilen ara sırasında da gruplar arasında tartışma devam etti. 10 dakika sonra yeniden başlayan toplantı, yaşanan tartışmalar nedeniyle devam edemedi ve bir kaz daha ara verildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve meclis üyeleri kulise geçerken, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile Ak Parti grubu salonda kaldı. Toplantının bu ortamda devam edemeyeceği anlaşılınca da salonun boşaltılmasına karar verildi. İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Başkan Şükrü Genç ile CHP ve AK Parti İlçe Başkanı ve meclis grup başkanvekilleriyle görüşerek salonun boşaltılması için devreye girdi.

AK PARTİ GRUBU DA MECLİSİ TERK ETTİ

Islah imar planı görüşmesini izlemek için gelen mahalle sakinleri ile CHP yanlıları dışarı çıkarken, AK Parti’liler çıkmamakta direndi. Yaşanan kaos nedeniyle verilen ara uzayınca, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, partisinin meclis üyeleriyle birlikte salondan çıkmaya karar verdi. Bunun üzerine AK Parti grubuyla birlikte partililer de salonu boşalttı. Daha sonra CHP grubu yeniden salona geldi ve toplantı başladı.

KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, üçüncü kez oturumu başlatırken, salonda CHP Grubu ve basın mensupları dışında kimse kalmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında üç mahalle ile ilgili ıslah imar planları çalışmaları önümüzdeki cuma günü mecliste görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevkedildi.

BÜYÜKŞEHİR’DE DE BÖYLE YAPILIYOR

Söz alarak kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç,  ıslah imar planlarıyla ilgili çalışmaların vatandaşlara verilen yasal haklar nedeniyle başlatıldığını söyledi. Yaşanan olaylarla ilgili olarak bir şey söylemek istemediğini belirten Genç, ancak meclisteki görüşmelerin de usulüne uygun yapıldığını belirtti. Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi’nde bir CHP’li Meclis Üyesi’nin gündem dışı konuşmak için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdiğini ancak kendisine konuşması için izin verilmediğini hatırlatarak, “Meclis üyesi ‘Ben Meclis Üyesiyim konuşma hakkımı elimden alamazsınız’ dedi. Ancak Meclis Başkanı ona şunu söyledi. ‘Evet senin konuşma hakkın var. Ancak Meclis Başkan Vekili olarak benim de seni konuşturup konuşturmama hakkım var.’ Bu nedenle her şey usulüne uygun olmuştur.”açıklamalarında bulundu.

Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ise gündem dışı konuşmaların gündemin sonuna bırakılmasıyla ilgili gelen teklifi oylamaya sunduğunu ve kabul edildiğini, bunda gayriyasal bir durum olmadığını belirterek, yapılan oylamaların ardından toplantıyı bitirdi.

http://www.sariyerposta.com