Sarıyer Belediye Meclisi nisan ayı ikinci oturumu ilginç bir oylamaya sahne oldu. Belediye’nin ‘Faaliyet Raporu’nun oylandığı Meclis’te CHP’liler ‘Evet’ dememek için ‘Kabul’ ifadesini kullanırken Ak Partili Meclis Üyeleri ise ‘Hayır’ yerine ‘Red’ demeyi tercih etti!
Sarıyer Belediye Meclisi’nin nisan ayındaki ikinci oturumu Yaşar Kemal Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının ilk gündem maddesini 2016 yılı faaliyet raporu oluşturdu. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in faaliyet raporuyla ilgili sunumunun ardından Ak Parti ve CHP gruplarının faaliyet raporu üzerine görüşlerini açıklamalarının ardından yapılan oylamada ilginç görüntüler yaşandı. Yaklaşan 16 Nisan referandumunun etkisinde kalan Meclis üyeleri, ‘Evet’, ‘Hayır’ dememek için ‘Kabul’ ve ‘Red’ kelimelerini kullandı. Faaliyet raporu oy çokluğu ile Meclis’te kabul edildi.

FAALİYET RAPORU’NU BAŞKAN OKUDU

Sarıyer Belediyesi’nin 2016 faaliyet raporu, Ak Partililerin ‘Red’ oyuna karşılık CHP’li Meclis üyelerinin ‘Kabul’ oylarıyla nisan ayı meclisinden geçti. Meclis'te yaklaşık bir buçuk saat faaliyet raporunu anlatan Belediye Başkanı Şükrü Genç, mali disiplin sayesinde bütçenin fazla verdiğini söyledi. Belediye’nin tüm faaliyetlerini ana başlıklarıyla anlatan özellikle mali konular ve Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasıyla ilgili uzun uzun bilgiler veren Başkan Genç, 8’nci kez faaliyet raporunu  sunmaktan gurur duyduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Genç, “ Sarıyer Belediyesi’nde büyük harcama kalemlerine sahip dev projeler belediyenin kendi bütçesiyle yapılmasına rağmen ilk defa bütçede açık vermedik, gelir kalemi gider kaleminden yüksek oldu. Bu başarıdan dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

YUSUF TÜLİN’E TEŞEKKÜRE TTİ

Eğitim’den, sağlığa, sosyal hizmetlerden altyapı hizmetlerine kadar tüm faaliyetlere açıklamalarda bulunan Genç, özellikle eğitime verdikleri katkılarla Türkiye’deki tüm belediyelerle yarışabileceklerini söyledi. Genç, eğitim alanında verdikleri destekle amaçlarının Milli Eğitim  ile yarış değil işbirliği içinde olmak ve eğitime katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.  Başkan Genç konuşmasında uzun yer verdiği geçtiğimiz hafta hizmete açılan Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasıyla ilgili olarak da emeği geçen herkese teşekkür etti. Genç, “Özellikle isim vererek söylüyorum, yeni hizmet binamızın arsasının tahsisi konusundaki katkılarından dolayı Sayın Yusuf Tülün‘e (Sarıyer Eski Belediye Başkanı) teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Başkan Genç’in konuşmasının ardından Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, parti gruplarına faaliyet raporu üzerinde görüşlerini açıklamak üzere 10’ar dakikalık söz verdi. İlk olarak Ak Partili Salim Kain faaliyet raporu üzerine Ak Parti grubunun görüşlerini açıkladı. Kain, faaliyet raporunun başkanın açıkladıklarıyla çeliştiğini öne sürerek, “Biz raporu okuduğumuzda rakamları farklı görüyoruz. 436 milyon borç var. Belediye borç batağına götürüldü.” ifadelerini kullandı. Kürsüye gelen Ak Partili Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikay ise, faaliyet raporundaki dilbilgisi hatalarına dikkat çekerek, “Raporu okuduğumuzda çok özensiz hazırlandığını görüyoruz. Birçok yazım hatası, dilbilgisi hatası buldum. CHP’li Meclis Üyesi arkadaşlarım anlaşılan bu raporu okumamış. Benim gibi iki CHP Meclis üyesi okusaydı eminim bu hataları onlarda bulacaktı. En azından bir editöre okutsaydınız bu hatalar olmazdı.”ifadelerini kullandı. Çelikay, ardından faaliyet raporuna yönelik eleştirilerini tek tek sıraladı.

ÇELİK'DE GENÇ'E TEŞEKKÜR ETTİ

Yusuf Tülin'e teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Genç'e de Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik teşekkür etti. Yeni binayla ilgili olarak, "Açılışta oradaydık ama henüz gezme fırsatı bulamadık. İnşallah gezeceğiz. Birçok eksiği olabilir ancak arsa tahsisinden yapılıp tamamlanıncaya kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yusuf Tülin'e teşekkür eden Başkanımıza bizde teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullanan Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, "Olumlu şeyleri söyledik. Şimdi eleştirilerimizi de yapacağız." dedi. Çelik ardından faaliyet raporuna ‘Red’ oyu kullanacaklarını açıklayarak bir kez daha Belediye’nin SARBEL ile ilgili açılan soruşturmalarını hatırlattı. Çelik, “Bu kürsüden çıkıp cevap verinceye kadar ben bu yolsuzlukları gündeme getireceğim. Belediye ile ilgili yürüyen yolsuzluk soruşturmaları var. Şu anda tutuklu olan bir şahıs, ayda iki kez Belediye’ye gelecek, 35 bin TL para alacak. Ben Sarıyerlinin parasının hesabını sormak zorundayım.”dedi.

FETÖ’YE KİM PARA AKTARDIYSA ŞEREFSİZDİR

Ak Partililere cevabı CHP adına Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek ve  Hesap İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok verdi. Mustafa Tok, “Her Meclis’te temcid pilavı gibi gündeme getiriyorlar. Bizim FETÖ’ye para aktardığımızı iddia ediyorlar. FETÖ’ye kim para aktardıysa şerefsizdir.”diye çıkıştı. Daha sonra kürsüye gelen  Gökan Zeybek ise, CHP’lilere Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstererek cevap verdi. Zeybek, “Sarıyer Belediyesi’nin harcamalarını fazla bulan arkadaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne baksın. İstanbul’un, bakıma muhtaç durumdaki ağaçlar için bir ihale yapıldı. 1 yıl boyunca ağaçların bakımı ve korunması için ihale 62 milyona bir şirkete verildi.”diyerek Ak Partililer’in Büyükşehir Belediyesi’nin harcamalarına da dikkat etmesini istedi.

CHP’LİLER KABUL AK PARTİLİLER RED DEDİ

Konuşmaların sonunda yapılan oylamada ilginç görüntüler ortaya çıktı. 16 Nisan referandumunun etkisinde kalan, referandum için ‘Evet’i savunan Ak Partililer ile ‘Hayır’ı destekleyen CHP’liler bu kez Meclis’te ters düştü.  Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un tek tek isimlerini okuyarak oylama yaptırdığı Meclis Üyelerinden CHP’liler ‘Evet’ dememek için faaliyet raporuna ‘Kabul’ ifadesini kullanırken, Ak Partililer ise ‘Red’ demeyi tercih etti. Yapılan oylama sonucunda CHP’lilerin oylarıyla Sarıyer Belediyesi 2016 faaliyet raporu Meclis’ten geçti.

 

http://www.sariyerposta.com