Sarıyer Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti. Oturuma Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun arasında yaşanan gerilim damgasını vurdu.

Meclis oturumuna; AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP meclis üyeleri, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Komisyonlardan gelen 8 madde oylanarak, Meclis’ten geçti. Sarıyer Belediye Meclisi’ne CHP grubu çatısı altında giren Vedat Taylan Yıldız, verdiği dilekçe ile önümüzdeki dönemlerde İYİ Parti Meclis Üyesi olarak yer alacağını belirtti.

GENÇ VE COŞGUN ARASINDA TARTIŞMA

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Verda Yiğit’in geçtiğimiz günlerde kolonları patlayan ve tahliye edilen Bahçeköy’deki bina ile ilgili sözlü soru önergesi vermesinin ardından ortam gerildi. Sarıyer Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun arasında kısa süreli bir gerilim yaşandı. Zaman zaman seslerin yükseldiği tartışma, Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un ve diğer Meclis üyelerinin araya girmesiyle sona erdi.

SARIYER’E BİR KARDEŞ ŞEHİR DAHA

Meclis gündemine gelen 8 madde, oylanarak kabul edildi. Söz konusu maddeler arasında en dikkat çekici olanı ise Kastamonu’nun Cide Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi’nin kardeş şehir olmasını öngören tasarı.

“SARIYER’DEKİ TESİSLER KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Ana gündem maddesine geçmende önce söz alan AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Altay Unan, “Öncelikle balık avlanma sezonunun ve Muharrem Ayı’nın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bununla ilgili bilgi vermek için söz aldım. Türkiye Futbol Federasyonu, Sarıyer Belediyesi, İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlükleri ve TASKK işbirliğinde Sarıyer’deki spor tesisleri ile ilgili bir çalışma başlattık. Bahçeköy’deki Orman Fakültesi Spor Salonu ve Çayırbaşı’ndaki sahası ile ilgili raporlar hazırlandı. Gerekli bakım-onarım ve değişimi yapılacak. Ayrıca Zekeriyaköy’deki Orhan Keçeli sahasının daha aktif kullanılması için rüzgar panelleri, su ve ısı tesisatının yapılması İl ve İlçe Spor Müdürlükleri ile çalışma başlattık. Tabi bu tesise ulaşım biraz sıkıntılı olduğu için Sarıyer Belediyesi Spor Birimi ve Ulaştırma Servisi de bizi destekleyecek” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA