Sarıyer Belediye Meclisi eylül ayı toplantılarının birinci oturumu, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Sarıyer’in 30 yıldır çözülemeyen mülkiyet sorununun konuşulduğu mecliste, CHP ve AK Parti arasında tartışmalar yaşandı.

Sarıyer Belediye Meclisi, eylül ayı toplantılarının birinci oturumunu Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra basın mensupları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 6 maddeden oluşan eylül ayı gündemi oybirliğiyle komisyonlara havale edilirken; AK Parti Meclis Üyeleri ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç arasında mülkiyet sorunu dolayısıyla zaman zaman tartışmalar yaşandı.
GENÇ: BİR YERLERDEN TALİMAT ALIYORSUNUZ

AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi’nin mülkiyet sorununun çözümü için gerekli çalışmaları yapmadığını belirterek Başkan Şükrü Genç’e eleştirilerde bulundu. Coşkun’a yanıt veren Başkan Genç, Sarıyer’de mülkiyet sorunu olan tüm yerlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ifade ederek, “Mülkiyet sorununun çözülmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Siz de bu sorununun çözülmesini istiyoruz diyorsunuz ancak bir yerlerden talimat alıp mecliste red oyu veriyorsunuz” dedi.
“MECLİSİ KARIŞTIRANLAR VAR”

AK Parti sıraları bu iddia sonrası büyük tepki gösterirken Belediye Başkanı Şükrü Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu meclis Ayazağa’da bu işi başarmıştır. Türkiye’de hiçbir belediye meclisinin ulaşamadığı sonuca ulaştı. Vatandaşlarımızın talepleri kahve masalarından meclis salonlarına getirilerek çözülmüştür. Bugün aynı şeyi yapamıyoruz. Belediye mülkiyet sorununu çözemiyor diyen meclis üyeleri, çözüm aşamasında bu salonda red oyu veriyorlar. Meclisimizi karıştıranlar var.”