S4arıyer Belediye Meclisi’nde belediye encümen üyelerinin seçimi sırasında yaşanan fikir ayrılığı CHP’ye kendi kalesine gol attırdı ve 3 kişilik üyelikten birini AK Parti kaptı. Meclisin dünkü toplantısında yaşanan olay günün anlamına uygun olarak gerçekleşti ve herkese ‘1 Nisan Şakası’ gibi geldi.

Meclisteki encümen üyeliği seçimi sırasında CHP grubu tarafından Nasuh Aşantuğrul, Oktay Aydın ve Ekrem Tekçe aday gösterildiği halde Muzaffer Abdaloğlu ile Timur Göksoy'a da çok sayıda oy verildi. AK Parti’den ise gruptaki sayıları az olduğu için seçilme şansı az görülen Yakup Güngör Mutlu aday oldu.

GRUPTAKİ HESAP SANDIĞA YANSIMADI2

Yapılan seçimin sonucu ise hem partiler hem de salonda bulunan izleyici ve basın tarafından da tam bir sürpriz oldu. Çünkü MHP’li ve CHP’li bazı meclis üyelerinin oyunu alan AK Partili Yakup Güngör Mutlu 21 oyla seçimi en ön sırada tamamladı. Nasuh Aşantuğrul 19, Timur Göksoy da 18 oy alarak encümen üyesi seçildiler. Oktay Aydın 16, Muzaffer Abdaloğlu 16, Ekrem Tekçe de 12 oy aldı.

Alınan sonuç CHP grubunda öfke ve burukluk, AK Parti de ise sevinç yarattı. AK Partili Yakup Güngör Mutlu en yüksek oyu alarak encümen üyesi seçildiği için kendisine oy veren MHP ve CHP’li üyelere teşekkür etti.1

Yakup Güngör Mutlu ile Timur Göksoy’un hesapta olmayan bir şekilde encümen üyesi seçilmesi partilerin daha sonra seçilen komisyon adayları konusundaki planlarını da değiştirmesine neden oldu. Encümen üyesi seçiminden sonra AK Parti’nin isteği üzerine toplantıya ara verildi ve komisyonlar için gösterilecek adaylar yeniden belirlendi. Verilen arada grup odasına kapanan CHP’liler arasında sert tartışmaların yaşanması ve konuşmaların dışarıya yansıması dikkat çekti.

AK PARTİ’DE SEVİNÇ3

Sarıyer Belediyesi Encümen Üyeliğine kendi partilerinden birinin seçilmesi AK Parti’de sevinç yarattı. Meclis toplantısını sonuna kadar grup odasından takip eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, daha sonra bir basın toplantısı yaptı. Özdemir, bu olayın Sarıyer tarihinde az rastlanan bir olay olduğunu belirtip, “Bu onlar için iflasın, bitmişliğin göstergesi oldu. AK Parti olarak 2014 seçimlerini aldığımızı buradan açıklıyorum” dedi.