Maslak 1453'te önemli bir prrojeye imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği Atatürk Heykelinin açılışını yaptı. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen açılışta, bando gösterisi ve Atatürk’ün özel resimleri sergilendi. 
Maslak 1453 Projesinin meydanında inşa edilen Atatürk heykelinin açılışında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğini belirterek, "Bugün burada gençleri görünce geleceğimizin ne kadar aydınlık olduğunu bir kere daha anladım. 19 Mayıs Kurtuluş savaşının başlangıcıdır, Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dönüm noktasıdır." diye konıuştu.

MASLAK 1453'TE GURUR VEREN HEYKEL

Atatürk'ün 19 Mayıs’tan önce askeri görevinden istifa ederek, sivil olarak Kurtuluş Savaşını başlattığını hatırlatan Ağaoğlu, "Sakarya Meydan Savaşındaki kahramanlığı neticesinde Birinci Meclis tarafından kendisine hem gazi hem de mareşal unvanı verildi. İşte bu görmüş olduğunuz heykelde Mareşal Mustafa Kemal’i tasvir ediyor. Heykel dünyaca ünlü Azeri heykeltıraş Senan Eynullayev Ehedoğlu’nun eseri.” bilgilerini verdi.

SANAT ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK 

Ali Ağaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşamın başladığı Maslak 1453 projesi, global markalar için bir çekim merkezi haline geldi. İçerisinde Türkiye'nin en modern ve ileri teknoloji ile donatılmış üniversite kampüsü açılacak. 2017'nin yaz ayları bitmeden yaklaşık 100 binin üzerinde nüfusa ulaşılacak. Maslak 1453 yıl boyunca kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bu etkinliklerin ilkini manevi değeri çok büyük olan bir günde gerçekleştiriyoruz. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Heykelimizin açılışını yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”