Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı ile düzenlenecek olan Liderler Zirvesi masasında bir sürpriz dosya da var. Liderlerin gündeminde alternatif gündem olarak erken seçim seçeneği de duruyor. Erken genel seçim ve yerel seçimin en geçerli gerekçesi siyasetin kirlenen yüzü ve FETÖ temizliğinin hızlanması.
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacağı bugünkü zirvede ele alınabilecek olan erken seçim ihtimali Ankara siyasetini hareketlendirdi. Erken seçim gerekçelerinden birisi de FETÖ soruşturmasının başlangıç noktasının 17-25 Aralık operasyonlarından başlaması halinde bile başta AKP olmak üzere ‘Siyasi kadroların’ büyük çöküntüye uğrama ihtimali. Siyasetin kendisini FETÖ’den ‘arındırabilmesi’ için genel ve yerel seçim ile ‘arınmaya’ ihtiyacı her geçen gün Ankara kulislerinde dillendiriliyor.

Liderlerin gündemi seçim ve Erdoğan

Liderlerin gündeminde 5 ana konu var. Birinci öncelik Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevinin tanımı. Erdoğan yarı başkanlık dâhil bütün ihtimallerin liderler zirvesinde ele alınarak görev alanının genişletilerek yeniden tanımlanmasını, en önemlisi siyasetin tartışma konusu olmaktan çıkmak istiyor. Bu sebeple Genelkurmay ve TSK’da yapılan ve yapılması planlanan yapısal değişiklikler üzerinde duruyor.