"ŞÜKRÜ GENÇ, SARIYER HALKININ AKLIYLA ALAY ETMESİN"

2 Mart'ta yapılan 7. olağan kongrede AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı seçilen Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Birbirinden çarpıcı ifadeler kullanan Kurşun, Sarıyer Belediyesi'nin faaliyetlerini eleştirerek, "Sarıyer’e 12 yılda hangi hizmetleri yaptılar?" dedi.

Sarıyer Belediyesi'nin borçlarından yapı kayıt belgesinin iptaline, ilçeye yapılan hizmetlerden 2023 ve 2024 seçimlerine kadar birçok konuda samimi açıklamalar yapan Kurşun, Sarıyer'de de iktidar olmayı hedeflediklerini belirtti.

“TECRÜBE VE DİNAMİZMİ BİR ARAYA GETİRMEYİ ARZULADIK”

Kongre sürecini anlatan Kurşun, “Kongreden önce delegelerimizle ve parti teşkilatımızla yoğun bir mesai yaptık. Her kademe ile istişarelerde bulunduk. Görev tevdi edildiği andan itibaren partimizin Sarıyer İlçe Teşkilat Kurucusu eski ilçe başkanlarımız Nurettin Çelik, Hüseyin Özdemir, Salih Bayraktar ve Hüseyin Cevahiroğlu ile istişarelerde bulunduk. Aynı zamanda eski ilçe başkanlarımızın döneminde görev alan yöneticiler ile bir araya geldik. Bu istişarelerin ardından arkadaşlarımızla birlikte yeni bir yol haritası belirledik ve yönetimlerimizi de bu doğrultuda oluşturduk. Bu sürece gelirken sadece AK Parti’ye hizmet eden arkadaşlarımızla değil, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Demokrat Parti, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yapan siyasi büyüklerimizle de fikir alışverişinde bulunduk. Bunların yanı sıra kanaat önderleri, STK temsilcileri ve geçmiş dönemlerde muhtarlık yapan gönüldaşlarımızla da görüş alışverişi yaptık. Bu yolculuğa çıkarken tecrübe ve dinamizmi bir araya getirmeyi arzuluyorduk. Sarıyer’in sorunlarını bilen, siyaset yapmış ve Sarıyer’e sevdalı arkadaşlarla bu yolculuğa çıkmayı istedik. Alanında ehliyetli ve liyakatli arkadaşlarımızla serüvenimizi başlattık. Delegelerimizin de yoğun katılımıyla pandemiye uygun bir şekilde kongremizi gerçekleştirdik” diye konuştu.

“SARIYER’İN SORUNLARINI ÇÖZMEK ADINA YOĞUN BİR MESAİ HARCIYORUZ”

Göreve gelir gelmez sahaya indiklerini aktaran Kurşun, “Vazifeyi aldığımız andan itibaren sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız, esnafımız ve STK temsilcileri ile bir aradayız. Sarıyer’in sorunlarını çözmek adına arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz. Var olan problemleri masaya yatırarak çözümlere ilişkin neler yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Sarıyer’de devam eden projeler var. Rumeli Kavağı, Tarabya ve Emirgan’da Sarıyer’in çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim almaları için okullar yapılıyor. Çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum ile ilgili bilgiler alıyoruz. Bunların yanı sıra hastaneleri ziyaret ederek, vatandaşlarımızın yeteri kadar hizmet alıp alamadıklarını inceliyoruz. Demokrasinin temel yapı taşı olan muhtarlarımızla istişarelerde bulunup, taleplerini dinliyoruz. Bu kapsamda muhtarlık komisyonu oluşturduk. Bu komisyon siyasi partiler arasında bir ilk oldu. Bu sayede mahallenin sorunlarını ve taleplerini ilk ağızdan öğreniyoruz. Akabinde çözüm konusunda süreç hızlanmış oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlara çok önem veriyor. Ben de bir muhtar çocuğuyum. 1970 ve 1980’li yıllarda babam bu millete hizmetkar olmuştu. Biz de bu anlayışla çalışıyoruz” diye konuştu.

“SARIYER HALKI HANGİ HİZMETİ ALDI?”

Belediyenin hizmet anlayışını ve faaliyetlerini eleştiren Kurşun, “Sarıyer Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 407 milyon TL, 2020 bütçesi 479 milyon TL, 2021 bütçesi ise 530 milyon 561 bin TL. İstanbul’da en fazla geliri olan ilçelerden bir tanesi. Aynı zamanda bu ilçeler arasında en yüksek borca sahip belediyeler arasına yer alıyor. Sarıyer, Boğaz’ın incisi, İstanbul’un nefesidir. Böylesine büyük bir bütçeye sahip belediye var. Fakat üzülerek ifade ediyorum ki bu bütçeye karşılık Sarıyer halkı 12 yılda hangi hizmeti aldı? Vatandaşlarımız hizmet bekliyor. 38 mahallemizi gerek meclis üyelerimiz gerekse yönetim kurulu üyelerimizle masaya yatırdığımızda maalesef yapılan hiçbir hizmet bulamadık. 12 yıldır Şükrü Genç başkanlığında ve CHP yönetiminde bir belediye var. Sarıyer ve Sarıyerliler bunu hak etmiyor. Bu kadar büyük bütçeye rağmen yapılanlar çok az. Takdir ve teşekkür ettiğimiz bir hizmet var. O da hizmet binası. Tabi o yapının maliyetinin ne kadar olduğu da belirsizliğini koruyor. Bunun dışında evlendirme dairesi var. Oranın yerini de dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş tahsis etmişti. Bu iki hizmetin dışında ilçemizdeki mahallelere ne yapıldı? Hangi proje hayata geçirildi? Vatandaşlarımızı refahını yükseltmek için, çocuklarımız ve gençlerimiz için hangi projeler ortaya kondu? Maalesef 38 mahalleye çivi dahi çakmayan Sarıyer Belediyesi var” şeklinde konuştu.

“SARIYERLİLERİN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR”

Özel kalem bütçesini eleştiren Kurşun, “Sarıyer halkı belediyenin özel kalem bütçe giderini Şükrü Genç’e sormalı. Burada devasa bir bütçeden bahsediyoruz. Sarıyerlilerin parası, tabiri caizse tüyü bitmemiş çocukların ve yetimlerin parası çarçur ediliyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hakkını gasp eden bir belediye anlayışıyla karşı karşıyayız. Buna göz yumamayız. Diğer bir konu ise araç kiralama bedeli. Sarıyer Belediyesi’nin bu kadar lüks araca ihtiyacı var mı? Bu kadar sayıda hizmet aracı nerelerde kullanılıyor? Kimlere tahsis ediliyor? Meclis üyesi arkadaşlarımız birçok kez bunula ilgili soru önergesi vermelerine rağmen herhangi bir cevap alamadılar. Aynı zamanda belediyenin iştirak şirketlerine ait borcu da öğrenemiyoruz" ifadelerini kullandı.

“HAYDİ VATANDAŞA TAPULARINI VERİN, HODRİ MEYDAN”

Kurşun, “Hizmet etmek isteyenin önünde hiçbir engel duramaz. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yıllarca İBB’nin kendilerinde olmadığı için tapu veremediklerini söylüyordu. Şu anda İBB sizin elinizde. Pınar Mahallesi'nin yüzde 98'i İBB arazisi. Vatandaşa tapularını neden vermiyorsunuz? Haydi vatandaşa tapularını verin, hodri meydan. Meclis üyelerimiz bu konuyu da gündeme getirdi. AK Parti olarak gerekli desteği de vereceğiz. Elinizi bağlayan ve engel olan kim? Bunun dışında Sarıyer’in bazı bölgeleri öngörünüm sınırlarında yer alıyor. İlçemiz birçok kanunla yönetiliyor. İstanbul’un incisi olan bir ilçeyi korumak gerekiyor. Fakat bu durum mahallelere hizmet etmemeyi gerektirmez. Hizmet etme arzusunda olup da ülkenin idarecileri size engel mi oldu? Ayrıca ilçemizde öngörünüm olmayan mahalleler var. O mahallelere neden çivi çakmadınız?” dedi.

“ŞÜKRÜ GENÇ HALKIN AKLIYLA ALAY ETMESİN”

Kurşun, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rumeli Kavağı Mahallesi'nde çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için okul yaptırılıyor. Sarıyer Belediyesi ise inşaatta çalışan işçilere mangal partisi düzenledi. Mahalle halkına adeta akıllarıyla alay edercesine ‘bu okulları biz yapıyoruz' diyen anlayışın Sarıyer’e hizmet etmesi mümkün müdür? Dolayısıyla Şükrü Genç’in ve ekibinin ilçemize hizmet edebilme durumu kalmadı. Şükrü Genç Sarıyer halkının aklıyla alay etmesin. İktidarımızın yapmış olduğu okulların önüne belediye araçlarını çektirerek, okulu kendileri yaptırıyor imajı vermesin. Esnafımız da yapılmayan hizmetlerden muzdarip. Esnaf Sarıyer Belediyesi’nden yana dertli” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ DEMEK HİZMET DEMEKTİR”

Sarıyer’e yapılan sağlık yatırımlarını değerlendiren Kurşun, “Öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ardından Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya Sarıyer halkı adına minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Milletine sevdalı olmak böyle bir şey. İlçemizde Sarıyerlilere yakışır çok modern bir hastaneyi hizmete açtılar. İnşallah çok yakın bir süreçte Seyrantepe’de de Şişli Etfal Hastanesi tam kapasiteyle açılacak. Şuan poliklinik servisleri faaliyet gösteriyor. Ayrıca Baltalimanı, İstinye, İsmail Akgün Hastaneleri ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ağız ve diş sağlığı merkezi de ilçemizde faaliyet gösteriyor. Siz milletinize aşk ile bağlı olursanız hizmet edebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü pandemi sürecinde Türkiye’den övgüyle bahsetti. Tüm dünya ülkemizi takdirle izliyor. Şehir hastanelerinin ve ilçemizde yapılan sağlık kuruluşlarının önemi salgın sürecinde bir kez daha ortaya çıktı. AK Parti iktidarı Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Sarıyer’e kazandırdı. Yaptığımız bağlantı yollarının güzelliği de ortada. Sarıyer’in çehresi değişti. AK Parti demek hizmet demektir. Hastane o günkü şartlara göre otopark ihtiyacı duymamıştı. Otopark alanında zaman içerisinde beton zeminde aşınma meydana geldi. Bu yüzden ince bir asfaltın dökülmesi gerekti. Buna rağmen İBB ve Sarıyer Belediyesi ince asfalt dökmekten de aciz kaldılar. Zaten herkesin bildiği gibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Başakşehir’deki şehir hastanesinin de yollarını yapmamıştı. Bu zihniyet halkımıza hizmet etmek için yola çıkmadı” diye konuştu.

“İPTALLERİN SORUMLULUĞU GÖKAN ZEYBEK VE ARKADAŞLARINA AİTTİR”

Geçtiğimiz yıl bazı yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesine ilişkin konuşan Kurşun, “Anadolu’nun dört bir köşesinden çocuklarının daha iyi şartlarda yaşaması için İstanbul’a gelen vatandaşlarımız oldu. Bundan yarım asır önce büyük bir göç yaşandı. Yokluk içerisinde var olma mücadelesi verdiler. O dönemde yurt tuttukları yerlerde başlarını sokacak evlerini zar zor yapmışlardı. İmarsız ve tapusuz konutlarda oturdukları için her gün evlerinin yıkılacağı korkusuyla yaşarıyorlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti halkımızın sesine kulak verdi. Geçmiş dönem İlçe Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar’ın da girişimleriyle Sarıyer’in mülkiyet sorunlarına bir nebze çözüm olabilmek için hazırlanan İmar Barışı Yasası tüm Türkiye’ye umut oldu. Bu yasanın çıkarılması ve belgelerin verilmesi için gece gündüz çalışan AK Parti Sarıyer ve İstanbul Teşkilatı vardı. Vatandaşlarımız yapı kayıt belgesiyle birlikte bu yapının sahipleri olduğu tescillendi. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek’in öncülüğünde CHP milletvekilleri Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, yapı kayıt belgelerini iptal ettirdi. İptal edilen ne kadar yapı kayıt belgesi varsa bunun sorumluluğu Gökan Zeybek ve arkadaşlarına aittir. Dolayısıyla binlerce vatandaş büyük bir mağduriyet yaşıyor. AK Parti kadroları olarak halkımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması için konuyu İl Başkanlığımıza, Genel Merkezimize taşıyoruz ve yeniden çözüm yolları arıyoruz” ifadelerini kullandı.

"ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI YOK"

Kurşun, "Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yok. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız daha detaylı bir bilgilendirme yapacak. Vatandaşlarımıza çok önemli veriler sunacağız. Cep telefonları alınıp kimlere hediye edildi? Ne kadara mal oldu? Bu telefonların normal piyasa fiyatlarının üzerinde bir maliyetle alındığını görüyoruz. Tüm bunları kamuoyuna tek tek açıklayacağız" dedi.

“MİLLETİNE HİZMETKAR OLABİLMEK İÇİN GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATAN BİR LİDERİMİZ VAR”

“Bizim için öncelik 2023 seçimleri” diyen Kurşun, “Akabinde 2024 yılındaki yerel seçimler de çok önemli. İnşallah bu seçimlerde zafere ulaşacağız. Biz büyük hedefleri olan bir siyasi partiyiz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan bir liderin yol arkadaşlarıyız. Cumhur İttifakı ile birlikte milli ve yerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah’ın izniyle yeniden başkan seçtireceğiz. Milletine aşk ile bağlı ve 18 yıllık iktidarında milletine hizmetkar olabilmek için gecesini gündüzüne katan bir liderimiz var. Böyle bir liderin yeniden seçilmesi adına var gücümüzle çalışacağız. İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe 3 ve 6 aylık çalışma takvimi verdi. Milletimizin de bu zamana kadar yaptığımız çalışmaları taçlandırmak adına bize destek olacağını düşünüyorum. Bu millet kendisine hizmetkar olanları iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM MAZLUMLARIN SESİ OLDU”

Kurşun, “Orta Asya’dan Kafkasya’ya, Rumeli’den Balkanlar’a, Edirne’den Ardahan’a bu millete hizmet etmek için mücadele eden bir liderimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dünya 5’ten büyüktür diyerek tüm mazlumların sesi oldu. Bugün 108 ülke corona virüs aşısına maalesef hala ulaşamadı. Bu insanlar aşı olamazsa pandeminin bitmesi mümkün değil. Gelişmiş ülkelerin de aşıya ulaşması kesin çözüm değil. Cumhurbaşkanımız her fırsatta bunu dile getiriyor” dedi.

“İDEOLOJİK SAPLANTI İÇERİSİNDE OLMAMAK GEREKİYOR”

AK Parti’nin yerel seçimde Sarıyer Belediyesi’ni kazanamamasının nedenlerine değinen Kurşun, “Arkadaşlarımızla birlikte Sarıyer’de birinci parti olarak çıkmamamızın nedenlerini tüm yönleriyle ele alıyoruz. Bu seçimlerde arzu ettiğimiz oyu alamadığımız sandıklar üzerinde istişare ediyoruz. Bu sonuçların birçok nedeni olabilir. Bunların arasında yeteri kadar vatandaşımıza ulaşamamak, projelerimizi, hedeflerimizi anlatamamak da olabilir. Vatandaşımızın dertleriyle dertlenmek konusunda da eksik kalmış olabiliriz. Biz kendi özeleştirimizi yapan bir partiyiz. Fakat yerel belediyecilikte ideolojik saplantı içerisinde olmamak gerekiyor. CHP’nin daha fazla oy aldığı bölgeleri incelediğimizde belediyecilik anlamında hizmetin olup olmadığını araştırdığımızda herhangi bir yatırımın olmadığını görüyoruz. Oralarda da çivi çakmadılar. CHP seçmeninin fazla olduğu mahallelere de hizmeti AK Parti hükümeti götürdü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda bu bölgelerde hangi çalışmalar yapılması gerekiyorsa bunların takipçisi olacağız. Son 3 seçimde halkımız Şükrü Genç ile yola devam etmek istedi. Bizi de muhalefet partisi olarak görevlendirdi. Sarıyer halkının bu görevi layıkıyla yaptığımızdan şüphesi olmasın. Bizler görevimizin bilincindeyiz. Fakat 38 mahalleden yurttaşlarımız ilçe binamıza gelerek hizmet alamamaktan şikayetçi olduklarını ifade ediyor. CHP’ye o verdikleri oydan dolayı duydukları pişmanlığı dile getiriyor” diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ