AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın Youtube kanalında gerçekleştirilen ‘Sarıyer Seninle Güzel’ söyleşisinde konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer Belediyesi’ni eleştiren Kurşun, “Sarıyer’de guguk kuşu siyaseti yapıyorlar” dedi.

Ramazan ayında Sarıyer’deki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlardan Sarıyer Belediyesi’ne, Türkiye’nin salgına karşı verdiği mücadeleden Sarıyer Spor Kulübü’ne kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yapan Kurşun, Sarıyer’e yeni stat kazandırmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşeceklerini söyledi.

“DİNİMİZ YARDIMLAŞMAYI VE PAYLAŞMAYI EMREDER”

İhtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlara değinen Kurşun, “Ramazan ayında şu ana kadar 3 bin 980 gıda kolisi, bin 250 market alışveriş kartı, 494 aileye maddi destek ve 150 yetim çocuğa giysi desteği verildi. Bu sayı her geçen gün artarak devam ediyor. AK Parti’ye başvurup destek isteyen hiçbir vatandaşımızın sesine kayıtsız kalmadık. Dinimiz yardımlaşmayı ve paylaşmayı emreder. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem teşkilat üyelerimiz hem de gönüllü hayırsever arkadaşlarımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için sürekli sahada aktif olarak görev aldı. Bu da Sarıyer’in ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BÜYÜK ÖZVERİYLE MÜCADELE EDİYOR”

Pandemi sürecini değerlendiren Kurşun, “Türkiye, dünya genelinde corona virüs aşılama sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık çalışanları büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Covid-19 salgını sürecinde en ön cephede mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca pandemi süreci bizlere sağlık alanında ne kadar büyük yatırımlar yapıldığını gösterdi. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yapılan yatırımlar sayesinde hastalarımız mağdur olmuyor” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİ İNŞA EDECEK BİR TEŞKİLAT OLUŞTURDUK”

AK Parti Sarıyer’in yeni yönetimini oluşturma sürecini anlatan Kurşun, “Yönetimimizi ve teşkilatımızı, liyakat sahibi, işinin ehli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda özveriyle çalışacak arkadaşlardan oluşturduk. Bu süreç içerisinde AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar bu davaya hizmet eden arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023’e giderken, o vizyona bizleri ulaştıracak ve azimle bu mücadelenin içerisinde yer alacak arkadaşlarımıza teklifler götürdük. İşlerinin yoğunluğuna rağmen Türkiye’nin geleceği için ellerini taşın altına koymaları gerektiğini söyledik. Geldiğimiz noktayı gördüğümüzde iyi ki bu dava arkadaşlarımıza ısrar ettik diyoruz. Sarıyer’de 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyecek, geleceği inşa edecek bir teşkilat oluşturduk” ifadelerini kullandı.

“SARIYER’DE GUGUK KUŞU SİYASETİ YAPIYORLAR”

Sarıyer Belediyesi’ni eleştiren Kurşun, “12 yıldır Sarıyer’de guguk kuşu siyaseti yapıyorlar. Tapular 3 seçimdir Belediye Başkanı Şükrü Genç’in aracının bagajındaydı. Başkan seçilince tapuları verecekti. Seçimi kazandı bu kez de ‘İBB engel oluyor’ dedi. Son seçimde İBB’yi de kazandılar fakat ortada yine tapu yok. Pınar Mahallesi’nin yüzde 98’i İBB arazileri. Vatandaşa neden tapularını vermiyorsunuz? Hükümetimizin Sarıyer’e yaptığı hizmetler var. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Rumeli Kavağı’na yapılan okul. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Fen İşleri Müdürlüğü’nün araçlarını okul inşaatının önüne koydurarak, adeta halkımızın aklıyla alay edercesine ‘Bu projeyi biz yapıyoruz’ imajı vermek istiyor. Bu durum ilçe genelindeki diğer yatırımlarda da böyle. Sarıyer Belediyesi yapması gereken temel hizmetleri bırakıyor, AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetleri sahiplenmeye çalışıyor. Bu algılarla bir ilçeyi ne yönetebilirsiniz ne de hizmet yapabilirsiniz. Türkiye’nin en fazla gelire sahip belediyelerinden biri olan Sarıyer Belediyesi’nin iştirakleri ile birlikte 1 milyar TL’ye yakın borcu var. Bu borç da hizmet yaparken oluşmadı. 38 mahalleye gidip muhtarlarımız, vatandaşlarımız ve kanaat önderleri ile konuşuyoruz. Onlarda hizmet alamamaktan şikayetçi. Bu durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de geçerli. Yerel seçimlerden sonra İBB 2 yılda hiçbir projeye imza atmadı. İstanbul halkı bunu hak etmiyor. Geçmiş dönemdeki AK Partili belediye başkanlarının yüzde 95’ini tamamladığı projelerin kalan kısmını tamamlayarak Ekrem İmamoğlu açılış yapıyor” diye konuştu.

“SARIYER BELEDİYESİ PANDEMİ SÜRECİNDE SINIFTA KALDI”

Pandemi sürecinde Sarıyer Belediyesi’nin yetersiz kaldığını söyleyen Kurşun, “Sosyal demokrat bir belediye olduğunu iddia eden Sarıyer Belediyesi yönetimi pandemi sürecinde sınıfta kaldı. Sosyal demokrat yönüyle bilinen bir araştırma şirketinin ülke genelinde yaptığı ankette salgında en başarılı belediye olarak Kağıthane’yi seçiyor. Listeye baktığımda Sarıyer Belediyesi sıralamada dahi yok” dedi.

“GÖNLÜMDE YALNIZCA SARIYER SPOR KULÜBÜ VAR”

Kurşun, “Bizler Sarıyerli olduğumuz için aynı zamanda Sarıyer Spor Kulübü’ne gönül verdik. Herkesin tuttuğu bir takım vardır fakat benim gönlümde yalnızca Sarıyer Spor Kulübü var. Sarıyer, Türkiye’nin en güzide kulüpleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda İstanbul’un 4. büyüğü. Mazisinde tarihi başarıları bulunuyor. Türk futboluna çok önemli yıldızlar kazandırdı. Elimizden gelen ne varsa, gücümüz neye yetiyorsa kulübümüzün yanındayız. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile kulübümüz için yapılması gereken konuları paylaşacağız. Geçtiğimiz dönem Sarıyer Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar’ın 9 bin 300 kişilik stat projesi vardı. İnşallah ilçemize yakışan bir stat kazandıracağız. Bunun için mücadele edeceğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ