AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Sarıyer Belediyesi'ni 530 milyonu aşkın bütçesine rağmen ilçeye yeteri kadar hizmet yapmamakla eleştiren Kurşun, "2021 ve gelecek yıllar Sarıyer ve İstanbul için hiç güzel olmayacak" dedi.

2 Şubat'ta yapılan kongre ile göreve gelen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer Posta'ya gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Resmi belge ve veriler doğrultusunda konuşan Kurşun, Sarıyer Belediyesi yönetimini eleştirdi.

Göreve geldiği günden bu yana STK'lardan muhtarlara, kamu kurum ve kuruluşlardan siyasi partilere kadar her kesim ile bir araya gelen Kurşun, ilk icraat olarak geçtiğimiz yıl poliklinik servisleri kapatılan Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi'nin yeniden faaliyete geçmesini sağlamıştı.

"GELECEK YILLAR SARIYER VE İSTANBUL İÇİN GÜZEL OLMAYACAK"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, "Belediyenin 2019 yılında gerçekleştirdiği harcamalarını ve 2021 yılı için harcamayı düşündüğü bütçesini değerlendirdiğimizde Sarıyer’in parasına çarçur edildiğini görüyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Sarıyer’in hiçbir sorunu, çözüm bekleyen işleri, yerinde dönüşüm projesi, mali borcun ödenmesi, yatırım gibi sorunu, derdi kalmamış, ya da çözüm bekleyen hiçbir işi kalmamış gibi bir belediyenin ana organını çalıştırmıyorsun. Sarıyer 2021 bütçesindeki yiyelim, içelim, gezelim, ağırlayalım ve basına para dağıtarak, yapıyormuş gibi görünelim bütçesi neredeyse birebir İBB bütçesinde kendini göstermiştir. İstanbul ve Sarıyer adına çok üzülüyorum. Maalesef 2021 ve gelecek yıllar Sarıyer ve İstanbul için hiç güzel olmayacak" diye konuştu.

"İSTANBUL’A YATIRIM YAPMAYACAĞIM DİYOR"

Kurşun, "Yatırım bütçelerinde yüzde 47'den yüzde 32'ye düşen bir plan var. Yani 'İstanbul’a yatırım yapmayacağım' diyor. Hatırlarsanız aynı durum Sarıyer’de de geçerlidir. 530 milyonu aşkın bütçenin ancak 10 milyonluk kısmı yatırıma ayrılmıştır. Bütçenin yüzde 2'si... Sarıyer Belediyesi'nin 2021 bütçesi yiyelim içelim bütçesi mi? Bütün komşularımız bütçesinin yüzde 30-60 arası yatırıma para ayırırken, bizdeki meclis iptali bu nedenle yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

"KENDİ KENDİLERİNİ YALANLIYORLAR"

"İşçi ücretlerine ayrılan para 569 milyondan 517 milyona düşürülerek yüzde 9 geriletilmiştir" diyen Kurşun, "Bu yüzde 20 daha işçi çıkartma anlamına da gelmektedir. Diğer bir taraftan geçici ve diğer personellerde yüzde 15 ve yüzde 36 artış yorumunu halkımıza bırakıyorum. Ücretsiz internet hizmeti verilen nokta sayısı üst geçitlerde 7 bin 500 nokta olarak belirtilmesine rağmen bütçe kitapçığında, 2020’de 3 bin 800 adet ve 2021’de hedeflenen bile 3 bin 900 adeti gösteriyor. Hangisi doğru? Her işlerinde olduğu gibi kendi kendilerini yalanlıyorlar. Sarıyer’deki özel kalem harcamalarının yüksekliği gibi İBB’de de temsil, tanıtma bütçesi yüzde 104 artırılmış vaziyettedir.  Mayıs 2020 de İBB’nin yardımları engelleniyor yalanı söylenmiş, sosyal medyada sunulmuştu. Ancak AK Parti meclis üyelerinin girişimiyle Sosyal yardım bütçesi yüzde 15’e yükseltilmişti. Ancak şimdi görüyoruz ki bırakın yüzde 15’e artırılması, gerçekte yüzde 2’ye düşürmüş oldukları ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

"ÖZEL KALEM BÜTÇESİ SON BEŞ SENEDE 5 KAT YÜKSELTİLDİ"

Kurşun, "Hayatı ucuzlatacağım diyen bir başkanın vergi gelirlerinde yüzde 37, işletmelerde yüzde 150 zam düşünmesi, düşünmeyle uygulama farkını ortaya koymaktadır. Ya da bezdirilmiş eski işletmeciler yanında yeni işletmecilere kapı açmak mı acaba? İsraf var diyen bir başkan mal ve hizmet alımlarını yüzde 25'den yüzde 35’e yükseltmesi, israfın nereye gittiğini göstermektedir. Aynı durum Sarıyer’de de vardı hatırlarsanız. Özel kalem bütçesinin son beş senede 5 kat yükseltilmesini dikkatlerinize sunuyorum" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ