SARIYER’DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

AK Parti Genel Merkezi ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın istişareleri doğrultusunda ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın 7. Olağan Kongresi'nde ilçe başkan adayı gösterilen Halil İbrahim Kurşun, 2 Şubat Salı günü yapılacak kongre öncesi Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na kongre öncesi özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl yapılması planlanan ancak Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, 2 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek. Kongre öncesi çalışmalarına hız veren İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Kurşun, ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi'ne verdi.

"TECRÜBE VE DİNAMİZMİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ"

AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Kurşun, "Kongremizi 2 Şubat Salı günü saat 18.00'da Sarıyer Merkez'deki Mustafa Yener Spor Salonu'nda yapacağız. Görev tebliğ edildikten sonra yürütmede AK Parti teşkilatının kadrolarında görev yapan ana kademe başta olmak üzere kadın, gençlik kolları ve mahalle başkanlarımız ile birebir görüşmelerimizi yaptık. Akabinde AK Parti Sarıyer Teşkilatı'nın kurucu ilçe başkanı Nurettin Çelik, kurucu ilçe yönetim kurulu üyeleri, Hüseyin Özdemir ve yönetimindeki kadrosu, Salih Bayraktar ve yönetim ile Hüseyin Cevahiroğlu ve yönetiminde bulunan arkadaşlarla sürekli istişareler yapıyoruz. Bu görüşmeler neticesinde kıymetli veriler elde ettik. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde ve öncesinde beraber yol yürüdüğü siyaset arkadaşları ile bir araya geldik. Ayrıca merhum Başbakan Adnan Menderes'in izinde yürüyen DP'den bugüne hizmet eden siyasi büyüklerimizle buluştuk. Bunların yanı sıra Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir ve SASİDER Başkanı Ali Genç başta olmak üzere ilçemizdeki STK'ları ziyaret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu ziyaretlerin ardından yönetim kurulumuzu da oluşturacağız. Sarıyer için hizmete sevdalı arkadaşlar ile yola çıkacağız. Tecrübe ve dinamizmi bir araya getireceğiz. İlçemizdeki kadın nüfusunun erkek nüfusuna oranla daha fazla olduğunu Sarıyer Posta Gazetesi'nin yaptığı haberde okumuştum. Sarıyer'de kadın nüfusu erkeklerden yaklaşık 10 bin daha fazla. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bu konuya hassas gösteriyor. Bu kapsamda Genel merkezimizin ve il başkanlığımızın da talimatları doğrultusunda kadın kotasının yüzde 30'un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"SARIYER'İN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ"

"Artı ve eksilerimizi arkadaşlarımız ile birlikte istişare ediyoruz" diyen Kurşun, "Bu bir siyasi yarış. Geçmiş dönemde arkadaşlarımızın çok kıymetli katkıları oldu. Seçim kaybetmiş olsalar dahi bu kardeşlerimizi başarısız olarak addedemeyiz. Hepsinin teşkilatımıza büyük emekleri var. Bu anlamda biz önümüzdeki dönemde yapacağız çalışmalarımızı planlıyoruz. Gerek Sarıyer Belediye Meclisi'nde meclis üyesi arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, gerekse ilçe yönetiminde ortak bir proje üretip genel merkezimizin ve il yönetimimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sarıyer'in sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz" şeklinde konuştu.

"SARIYER'E HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Kurşun, "Sahada olan, Sarıyer halkı ile iç içe, vatandaşlarımızın dertlerini paylaşan, dertlerini dert edinen, hükümetimizin ve devletimizin bize verdiği yetkiler doğrultusunda insan ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayan bir ilçe başkanı olacağım. İlçemizde yaşayan ve Allah'ın yarattığı sessiz canlılar var. Sokak hayvanları... Bir tanesinin bir açtıktan hayatını kaybetmesi bizim sorumluluğumuzdadır. Aynı şekilde aç kalan bir çocuk da bizim sorumluluğumuzdadır. Bu durumlar vicdanımızı kanatır. Sarıyer'de yaşayan herkes bizim için çok kıymetli. Sarıyer, yaklaşık 380 bin nüfusa sahip, Boğaz'ın incisi ve İstanbul'un en güzel ilçelerinden bir tanesi. İlçemiz tarihi dokusu, mirası, sanat ve bilim insanlarıyla çok farklı bir yer. Bu anlamda Sarıyer'e hizmet etmek benim için bir şereftir" diye konuştu.

"SARIYER HALKIYLA KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ"

Kurşun, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Pandemi dolayısıyla sınırlı sayıda davetlinin olacağı bir kongre yapacağız. Kongremizin Sarıyer için hayırlı olmasının niyaz ediyoruz. Herkesten ilçemiz için hayırlı işler yapmamız adına dua etmelerini rica ediyorum. Bu hastalıktan gerek ülkemiz gerekse tüm dünyanın kurtulması için dua ediyoruz. Bilim adamları ve devlet yöneticileri bunun için çalışıyor. En kısa zamanda Sarıyer halkıyla kucaklaşmak istiyoruz. Bunun için sabırsızlanıyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ