2 Şubat Salı günü yapılacak olan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongre öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Kurşun, yeni dönem parti teşkilatındaki kadın kotasını yüzde 30'un üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde adı ilçe başkan adayı olarak açıklandıktan sonra tüm teşkilat kademeleriyle görüşen ve yeni yönetimi kurmak için ince eleyip sık dokuyan Halil İbrahim Kurşun'dan dikkat çekici bir hamle geldi. Kurşun, ilçe teşkilatındaki kadın kotasını yüzde 30'un üzerine çıkararak, siyaset arenasından kadınlara daha fazla yer verecek.

KURŞUN DETAYLARI PEHLİVANOĞLU'NA ANLATTI

Türkiye'deki hemen hemen her alanda olduğu gibi siyasette de erkek egemenliği söz konusu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasette kadına daha fazla yer verilmesi ile ilgili talimatları olduğunu belirten Kurşun, konuyla ilgili detayları Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na anlattı.

"YÜZDE 30'UN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Kurşun, "İlçemizdeki kadın nüfusunun erkek nüfusuna oranla daha fazla olduğunu Sarıyer Posta Gazetesi'nin yaptığı haberde okumuştum. Sarıyer'de kadın nüfusu erkeklerden yaklaşık 10 bin daha fazla. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da bu konuya hassas gösteriyor. Bu kapsamda genel merkezimizin ve il başkanlığımızın da talimatları doğrultusunda kadın kotasının yüzde 30'un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ